Marcina prvý gól teší, radšej by bol za víťazstvo

2021-10-19 21:25:27

Matúš Marcin nastúpil v sobotu premiérovo v základnej zostave a premiérovo aj skóroval.

V sobotňajšom stretnutí jedenásteho kola Fortuna ligy v Senici (1:1) mal premiéru v základnej zostave trénera Miroslava Nemca útočník Matúš Marcin. Odchovanec prešovského futbalu, ktorý prišiel do Michaloviec v lete, si musel na svoju premiéru v základnej zostave počkať. Doteraz ho totiž trápilo zranenie.

„Mal som nešpecifikovaný problém na bedre, ktorý sme dlho nevedeli odhaliť. Najskôr sme mysleli, že to bude svalový problém, nakoniec to bolo na bedre. Pomohla mi injekcia, po ktorej som za týždeň začal trénovať. Momentálne je to dobré,“ poznamenal k svojmu zdravotnému stavu Matúš Marcin. Ten za osemdesiatdva minút duelu stihol toho viac ako dosť. Najskôr spálil po kombinácii s Trusom tutovku, potom po ďalšej prihrávke kolegu z útoku skóroval a na začiatku druhého polčasu vybojoval pokutový kop. Ani to však na víťazstvo nestačilo. „Určite to mrzí, že sme nevyhrali. Gól by ma tešil viac, keby bol trojbodový. Som samozrejme rád, že som skóroval. Keby sme premenili pokutový kop, zrejme by sme to už udržali, no musíme byť spokojní aj s bodom,“ pokračuje k zápasu na Záhorí michalovský útočník.

Zemplínčania tak natiahli sériu bez prehry aj po reprezentačnej pauze. Aktuálne nepoznajú premožiteľa štyri zápasy v rade, čo ich vynieslo na piate miesto v tabuľke. Takto vysoko po polovici základnej časti ešte neboli... „Nie je to zlé, no stále to môže byť lepšie. Každý bod z vonku je dobrý. Teraz sa musíme sústrediť na nedeľu a duel v Dunajskej Strede, aby sme potvrdili súčasné umiestnenie,“ podotýka Marcin a k súboju na pôde DAC dodáva. „Na nás tlak určite nebude. My môžeme iba získať. Bodovať naplno musí súper. Určite sa nemáme čoho báť a pri pohľade na to, aké máme mužstvo tvrdím, že môžeme bodovať s každým.“