Pokus o tretie domáce víťazstvo

2021-10-29 18:44:46

V sobotu sa s celkom zo Žiaru nad Hronom stretneme vo Fortuna lige po ôsmykrát.

Skoro po mesiaci sa naše mužstvo opäť predstaví na vlastnom trávniku. Žiaľ, v stretnutí 13. kola Fortuna ligy, sa hráči budú musieť zaobísť bez diváckej podpory. Keďže sú Michalovce v covid semafore v čiernej farbe, zápasu sa môže zúčastniť iba 100 zaočkovaných osôb a hrať sa teda bude pred prázdnymi tribúnami, na čo sú už ale hráči z minulej sezóny zvyknutí...

V sobotu sa po prehre v Dunajskej Strede pokúsime znova vrátiť na víťaznú vlnu. Od 18.00 hod. privítame v tabuľke posledný FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. S týmto celkom sa v najvyššej súťaži stretneme po ôsmykrát. V doterajších siedmich prípadoch sa zrodili dve naše víťazstvá, dve víťazstvá celku zo Žiaru nad Hronom a trikrát sa hráči rozišli po remízovom rezultáte. Všetky tri remízy (2:2, 1:1 aj 0:0) sa zrodili na ihrisku súpera. Doma sme Pohronie dvakrát zdolali (1:0, 2:0), naposledy sme im ale vlani v nadstavbe o záchranu podľahli 1:2. Druhé víťazstvo Pohronie proti nám zaznamenalo v druhom kole tejto sezóny, keď na domácej pôde po góloch Miloša Lačného a Ladjiho Malleho vyhralo 2:0. V sobotu sa tak pokúsime o tretie víťazstvo.

Tímu zo Žiaru nad Hronom sa v tejto sezóne príliš nedarí. V doterajších dvanástich zápasoch vyhralo družstvo Pabla Villara (po 10. kole nahradil Štefana Zaťka) iba raz a zaznamenalo šesť bodov. V druhom kole zdolalo práve náš tím. Španielsky tréner čaká na svoje prvé víťazstvo. V premiére zaknihoval remíze 2:2 s Ružomberkom, naposledy prehral doma s Trnavou 0:2. Pohronie doteraz strelilo najmenej gólov zo všetkých tímov a to desať. Najlepším strelcom tímu je Miloš Lačný, ktorý strelil štyri góly.

Nestarnúci útočník je jeden zo šestice hráčov, ktorí odohrali všetkých dvanásť súbojov Pohronia v tejto sezóne. Okrem neho si v každom zápase zahral aj český obranca Adam Pajer, stredopoliar z Burkiny Faso Cedric Badolo, ďalší stredopoliar z Mali Ladji Malle, ktorý strelil gól nášmu tímu v druhom kole, ako aj ich kolegovia zo zálohy Peter Mazán a Patrik Blahút. V tíme pôsobí aj náš bývalý obranca Dominik Špiriak, či niekdajší veľký talent slovenského futbalu Richard Lásik.

Doterajšie vzájomné zápasy

Kompletný káder