Ružový panter zaľúbený do Zemplína

2021-11-02 18:08:05

Utorkový Denník Šport o našom sobotňajšom zápase s FK Pohronie (0:2).

Od Michaloviec po Michalovce. Pohronie vyhralo v tejto sezóne iba dva zápasy a oba s Michalovcami 2:0. Kým v druhom kole doma mali o výsledku rozhodnuté už v sedemnástej minúte, tentoraz ho vybavili o dvadsať minút neskôr.

Pritom v oboch prípadoch prehrali na strely i na rohy. Iba pripomíname,  že v druhom kole na strely 5:6 a na rohy 2:9. Aj preto sme  Miloša  Lačného  podpichli, že by asi boli radšej, keby sa častejšie  stretávali  s  Michalovcami.  „Cha-cha.  S  Michalovcami  sú  to  však  ťažké  zápasy.  Aj teraz hrali najmä v druhom polčase veľmi dobre. Neviem, prečo  sme  sa  už  len  bránili,” zamyslel  sa  Miloš  Lačný. Hráči Pohronia  vybehli  v  Michalovciach v novučičkej tretej kolekcii dresov. Premiérovo boli celí v  ružovom.  A  veru,  dobre  ich pokrstili.  „Mohli  by  sme  si  ich obliekať aj naďalej, ak nám budú prinášať šťastie.” Ak  sme  do  sobotňajšej  pozvánky uviedli, že na Zemplín pricestuje  Miloš  Lačný,  a to znamená  stav  najvyššej  pohotovosti v domácich radoch, nenapísali sme to len tak. Skúsený  33-ročný  útočník  je  v  poslednom čase najväčšia hrozba pre Michalovce a potvrdil to aj tentoraz  víťazným  gólom.  Ak by sme vzali do úvahy posledné tri kalendárne roky (pritom rok 2020 strávil v Afrike), strelil levočský rodák v dresoch Serede a Pohronia v 45 ligových zápasoch spolu 12 gólov. Z nich polovicu Michalovciam!  Počas  spomínaného  obdobia nastúpil sedemkrát proti MFK Zemplín  a  strelil  mu  6 gólov!  A  Lačného  tím  prehral iba  raz.  Výsledková  anomália len umocňuje rivalitu Lačný - Michalovce.  Opakujú  sa  totiž iba dva výsledky - 2:0 a 2:2. Je teda jasné, ktorý súper je najobľúbenejší pre tohto útočníka. „Taký je futbalový život. Nie je ľahké  strieľať góly v Pohroní, ale snažím sa v útoku a tvrdo na tom pracujem. Pokiaľ mám šancu, tak sa ju snažím premeniť,” podotkol Miloš Lačný.

 

„Väčšina tímov s Pohroním zbiera body a my im ich dávame,” lakonicky poznamenal obranca Zemplína Michal Ranko. „Zápas sme si pokazili hrubými individuálnymi  chybami, ktoré sme robili prakticky od začiatku. Čo sa týka Milošovho gólu, tak to bola naša chyba. Nebolo o čom.  Dostal výbornú loptu a ako útočník to urobil  perfektne,” ocenil Michal Ranko kvality pohronského  ružového pantera. „Ak  dáva  toľko gólov Michalovciam, asi  by  sme  ho  mali  kúpiť,”  zareagoval na tlačovke tréner MFK Zemplín Miroslav Nemec.