Na Sihoti o druhé víťazstvo

2021-11-04 19:30:17

S Trenčínom sa v piatok stretneme po šestnástykrát.

Pred blížiacou sa reprezentačnou pauzou nás v lige čaká ešte jeden zápas. V piatok sa aj pred televíznymi kamerami stanice Nova Sport predstavíme na vynovenom štadióne v Trenčíne, ktorý má názov na Sihoti.

Mimochodom, na tomto štadióne sme uspeli zatiaľ iba raz, v piatom kole sezóny 2017/18, kedy o našom víťazstve 2:1 rozhodol dvojgólový súčasný slovenský reprezentant Martin Koscelník. Vtedy išlo o naše prvé góly, ako aj body v sezóne. S Trenčínom sme na „jeho pôde“ uspeli aj o rok neskôr, taktiež sme vtedy vyhrali 2:1. Naše góly zaznamenali Jose Carrillo a Saddam Sulley. Zápas sa ale nehral v Trenčíne, ale v Myjave, keďže súčasný štadión Na Sihoti bol v prestavbe.

Mužstvo AS bolo mimochodom našim prvým súperom vo Fortuna lige. V júli 2015 sme mu doma po obrovskom boji podľahli 0:1, keď v zápase rozhodol v prospech vtedajšieho majstra Ryan Koolwijk. V tejto sezóne prišli s Trenčínom aj ďalšie dve prehry, v tej ďalšej sme ho ale doma dvakrát zdolali 2:1 a 2:0. V oboch dueloch sa strelecky presadil náš súčasný kapitán Igor Žofčák. S Trenčínom sa stretneme v najvyššej Fortuna lige už po šestnástykrát. Bilancia je vzájomne vyrovnaná. Šesťkrát sme vyhrali, šesťkrát prehrali a trikrát remizovali. V posledných štyroch zápasoch sme ale dvakrát prehrali a dvakrát remizovali. Posledné víťazstvo nad ním sa datuje ešte na štrnásteho nseptembra 2019, kedy sme vyhrali 2:1. Na tento duel určite nerád spomína náš útočník Matej Trusa, ktorý v ňom po nešetrnom zákroku obrancu Coleho Kpekawu zlomeninu nohy.

Najčastejší výsledok je práve 2:1, ktorým sme triumfovali dvakrát u súpera, ale aj doma v prvom kole sezóny 2016/17, či pri ťažkom zranení Mateja Trusu. No a takýto výsledok sa zrodil aj vo štvrtom kole tejto sezóny, kedy sme AS doma podľahli, hoci sme išli na začiatku druhého dejstva Matejom Trusom do vedenia. Trenčania však Reubenom Yemom a Juhom Pirinenom otočili výsledok vo svoj prospech. V piatok sa v Trenčíne stretnú tímy, ktoré v predošlých trinástich kolách nazbierali zhodne po sedemnásť bodov. AS zaznamenal doteraz štyri víťazstvá, rovnaký počet prehier a päťkrát remizoval. Okrem nás si na svoje konto pripísal v prvom kole aj skalp Zlatých Moraviec (4:0), v siedmom kole vyhral v Žiline (3:1) a v dvanástom v Zlatých Moravciach (1:0). Naposledy prehrali zverenci trénera Petra Hlinka doma so Slovanom Bratislava vo výbornom zápase 2:3.

Bývalý slovenský reprezentant má v kádri štrnásť legionárov. V bránke kraľuje reprezentant do 21 rokov Michal Kukučka, v defenzíve už skúsený Nigerijčan Kingsey Madu spoločne s nebezpečnými krajmi obrany, na ktorých sú Fín Juha Pirinnen a ďalší Nigérijčan Reuben Yem. Mimochodom, ide o oboch hráčov, ktorí skórovali v treťom kole v Michalovciach. V strede poľa dominujú reprezentanti do 21 rokov Samuel Lavrinčík s Jakubom Kadákom, v ofenzíve zase bývalý slovenský reprezentant Erik Jendrišek. Ten je so štyrmi gólmi druhým najlepším strelcom tímu. Prvým je práve reprezentant do 21 rokov Jakub Kadák, ktorý strelil už šesť gólov.

Káder AS Trenčín

Výsledky AS Trenčín v tejto sezóne

Vzájomné zápasy