Pohárový koniec, rozhodol pokutový kop

2021-11-10 10:58:35

Michalovčania podľahli druholigistovi na jeho trávniku 1:2.

Tretí súper - druholigový KFC Komárno - vystavil stopku michalovským futbalistom v pohárovej súťaži. V rámci 4. kola Slovnaft Cupu nestačili Zemplínčania v stredu popoludní na protivníka z juhozápadu Slovenska, keď na jeho pôde prehrali najtesnejším rozdielom 1:2. Jediný gól prvoligistu, ktorému chýbalo až 10 hráčov (Kotula, Ntotis, Artabe, Begala, Marcin pre chorobu, Gembický kvôli zraneniu, Trusa pre reprezentačné povinnosti a Žofčák, Popovits a Neofytidis z osobných dôvodov), zaznamenal Filip Vaško.

Úvod stretnutia bol celkom svižný a necelých šesť stoviek divákov na tribúnach sa na nudu sťažovať nemohlo. Žlto-modrí sa v Komárne poriadne ani nestihli porozhliadať a rýchlo mohli prehrávať. Už v 5. minúte mali domáci obrovskú šancu Tóthom, ktorého pekne vysunul Szetei, avšak útočníka KFC skvele vychytal Száraz. Druholigista v zostave s Exmichalovčanom Dávidom Špakom (a na lavičke aj s náhradným brankárom Miloslavom Brédom) bol pri chuti a v prvom polčase bol aktívnejším tímom ako favorit zo Zemplína. Vpredu však veľa toho nevymyslel, rovnako tak ani Michalovčania, ktorí mali náznak šance iba mladučkým Záhradníkom. V 41. minúte už diváci dvíhali ruky nad hlavu, keď z otočky vystrelil Györgyi, avšak lopta rozvlnila iba bočnú sieť hosťujúcej brány. Do kabín teda mužstvá odchádzali za bezgólového stavu.

Druhé dejstvo začali s loptou na kopačkách Zemplínčania, ale v 51. minúte po domácom útoku vyrobili faul v nebezpečnej vzdialenosti, za čo pykali inkasovaným gólom. Szeteiovu výborne kopnutú štandardku nadvihol Tóth a lopta skončila pod brvnom - 1:0. Zverenci lodivoda Miroslava Nemca následne zatlačili súpera a odmenou im bol vyrovnávajúci zásah. V 71. minúte po Méndezovom rohu odvrátili domáci loptu iba ku Vaškovi, ktorý ju z krásnou strelou z hranice pokutového územia poslal za bezmocného Chmiela - 1:1. Remízový stav však dlho nevydržal, už o šesť minút po súboji s Casadom spadol v šestnástke Šmehyl a penaltu bezpečne premenil Györgyi - 2:1. Hostia v závere vrhli všetky sily do útoku, na hrot išli stopéri Šuľa i Vaško, avšak domáceho brankára neohrozili. Naopak, výhru KFC mohol prikrášliť v 85. minúte po úniku striedajúci Bayemi, ktorý však vo veľkej šanci minul bránu.

KFC Komárno - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:0)

do osemfinále postúpil KFC

Góly: 51. G. Tóth, 77. Györgyi (11 m) - 71. F. Vaško

ŽK: 11. Szetei, 65. Adayilo, 90+. Chmiel - 47. Casado

Rozhodovali: A. Somoláni - Štofik, Roszbeck; 562 divákov

KFC: Chmiel - Adayilo, D. Špak, Saláta, Horodník - Domonkos (46. P. Varga), M. Šimko - Szetei (66. Abrahám), Ganbold (74. Bayemi), Györgyi (89. Szöcs) - G. Tóth (66. Šmehyl)

MFK ZEMPLÍN: Száraz - M. Kolesár, F. Vaško, Ranko, Méndez - Casado - Kvocera (80. Šuľa), Oshima (89. Adekuoroye), Peňa, Gállego (46. D. Magda) - Z. Záhradník (63. Kanu)

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 21. novembra o 17.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (15. kolo FL)

Sobota 27. novembra o 15.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (16. kolo FL, v Poprade)

Sobota 4. decembra o 15.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (17. kolo FL)

Foto: Karol Scholtz