Vírus neobišiel ani žlto-modrých, vypadnutie ich mrzí

2021-11-11 18:22:51

Futbalisti Komárna začínajú byť postrachom favoritov.

Druholigové Komárno sa v prebiehajúcej edícii Slovnaft Cupu už o jedno prekvapenie postaralo vyradením prvoligovej Dunajskej Stredy (0:0, na 11 m 4:3). Vraví sa, že s jedlom rastie chuť, čo bol prípad KFC aj pred súbojom s Michalovcami. Domáci si trúfali o to viac, že v tábore Zemplína úradoval vírus a prvoligista pricestoval na juh Slovenska bez šiestich chorých hráčov.

V základe druholigistu sa objavil stopér Kornel Saláta, ktorý prvýkrát po doliečení zranenia achilovky absolvoval plnú minutáž. Začalo sa podľa nôt KFC, v 9. min mohol otvoriť skóre Gábor Tóth, ale z ideálnej pozície mieril iba do brankára Száraza. Komárno sa dostávalo pomerne ľahko do šancí, ale zlyhávalo vo finálnej fáze. Päť minút pred prestávkou trafil Györgyi len bočnú sieť. Diváci sa dočkali gólov až po zmene strán. V 51. min vyskočil na center Horodníka zo štandardky najvyššie Tóth a hlavou otvoril skóre - 1:0. Domáci potom nevyužili niekoľko šancí a v 71. min pykali, keď po rohu a niekoľkých odrazených loptách vyrovnal bombou k pravej žrdi Vaško - 1:1. Rozhodnutie napokon padlo 14 minút pred koncom, keď penaltu nariadenú za faul Casada v šestnástke s istotou premenil Györgyi - 2:1. Z komárňanských "fialiek" sa tak stal kat prvoligistov, keď po Dunajskej Strede vypoklonkovali z pohára aj ďalší tím z najvyššej súťaže, tentoraz Michalovce.

"Chlapcom som pred zápasom povedal, aby si ho užili, že je to bonus za vydarenú jesennú časť sezóny. Do zápasu sme vstúpili dobre, už v prvom polčase sme si vypracovali tri-štyri šance, ktoré sme však nepremenili. Na náš vedúci gól súper odpovedal vyrovnávajúcim, ani v tej chvíli sme o rozstrele nerozmýšľali, ale chceli sme rozhodnúť v riadnom čase. Som rád, že sa to podarilo a dali sme druhý gól. Pred ďalším kolom mám dve želania: dostať opäť prvoligistu a hrať doma," povedal nám po konečnom hvizde tréner KFC Mikuláš Radványi.

"Komárno sme mali zmapované, boli sme sa na neho pozrieť v zápasoch v Petržalke, aj v Dubnici. Hrá v popredí v druhej lige, takže sme vedeli, že nás čaká ťažká zápas. Žiaľ, máme vírus, neprišlo až šesť hráčov. Zobrali sme pätnásť ľudí a sme radi, že sme zápas odohrali. Samozrejme, že vypadnutie nás mrzí," skonštatoval tréner MFK Zemplín Miroslav Nemec.

Zdroj: denník Šport

Foto: Karol Scholtz