Bez víťazstva sme už vyše mesiaca

2021-11-14 09:31:45

V tábore Zemplínčanov najnovšie šarapatí koronavírus.

Už vyše mesiaca nepoznajú radosť z víťazstva. Prvoligista z Michaloviec sa naposledy tešil z trojbodového zisku 2. októbra, keď v 10. kole základnej časti najvyššej súťaže na domácom trávniku zdolal Žilinu (1:0). Nasledovala remíza v Senici (1:1), posledné tri súboje však Zemplín prehral (postupne v Dunajskej Strede 0:1, doma s Pohroním 0:2, v Trenčíne 2:4).

Príležitosť napraviť si chuť sa zverencom trénera Miroslava Nemca núkala v pohárovom súboji 4. kola na trávniku druholigového Komárna. Nestalo sa! Druholigista ich z ďalších bojov v Slovnaft Cupe po víťazstve 2:1 vypoklonkoval. Jedným dychom treba povedať, že úplne zaslúžene.

Michalovčania predviedli nezáživný, mdlý výkon. Bez lesku. V defenzíve robili priveľa chýb, takže zopárkrát ich podržal nad hladinou svojimi zákrokmi brankár Száraz. Vpredu bol Zemplín úplne neškodný. S výnimkou jedinej strely do priestoru medzi žrde počas celých deväťdesiatich minút, ktorá znamenala vyrovnávajúci gól na 1:1. To bolo zo strany hostí všetko. "Z našej strany to nebol dobrý výkon. Už vstup do zápasu sme nemali dobrý a nestalo sa nám to prvý raz. Musíme byť dôslednejší vo vlastnej aj v súperovej šestnástke, lebo tam sa rozhodujú zápasy. Vyrovnávajúci gól nám pomohol, vzápätí sme chytili lepšiu pasáž a chceli sme vyhrať. Veľké šance sme si však nevypracovali a inkasovali sme nešťastný gól z penalty. Určite sme chceli postúpiť. Mrzí nás, že v Slovnaft Cupe končíme. Nedarí sa nám, ťahá sa to s nami, ale neostáva nič iné, než to zlomiť," povedal kapitán MFK Zemplín Michal Ranko, ktor patril v Komárne k najlepším hráčom hostí.

Pravda, je tu však i druhá strana mince. Už po ligovom zápase v Trenčíne sa pár hráčov Zemplína sťažovalo na to, že sa necítia dobre. Po dvoch dňoch voľna niektorí už ani neprišli na pondelňajší tréning. Výprava Michaloviec pricestovala na juh Slovenska v značne zdecimovanom zložení, keď im chýbalo dokonca až desať hráčov: Kotula, Ntotis, Artabe, Begala, Marcin pre chorobu, Gembický pre zranenie, Trusa si zase plní reprezentačné povinnosti v dvadsaťjednotke a trojica Žofčák, Popovits, Neofytidis z osobných dôvodov. "Žiaľ, máme vírus a sme radi, že sme pohárový zápas odohrali. Nechceme sa však na to vyhovárať. Vypadnutie nás mrzí, ale teraz je aj pre mňa prvoradé, aby sa hráči uzdravili a boli sme nachystaní na najbližší ligový zápas proti Slovanu. Musíme hráčom urobiť voľno, naša akadémia je zavretá, do nedele zatvárame prakticky celý náš klub. Stretneme sa až v pondelok a pevne verím, že všetci hráči sa nám vrátia," skonštatoval tréner žlto-modrých Miroslav Nemec.

Z druhej strany, Komárno tiež neodohralo pohárový súboj v najsilnejšom zložení, takže v silách prvoligistu určite bolo, aby cez túto prekážku preskočil. Kapitán KFC Kristóf Domonkos išiel dole z trávnika už po prvom polčase, stopér Ladislav Szöcs sa zasa dostal na hraciu plochu až v samom závere stretnutia. "Niektorých hráčov som šetril na sobotňajší ligový duel, posledný jesenný, na pôde žilinskej rezervy," vysvetlil kormidelník KFC Mikuláš Radványi.

Pohárová púť Michaloviec sa teda skončila. Už sa môžu sústrediť výlučne na ligu. Je všeobecne známe, že ich cieľ je účasť v elitnej šestke. Pravda, s výkonmi, aký predviedli v Komárne, na to môžu hneď zabudnúť.

Zdroj: denník Šport

Foto: Róbert Andrejov