Sokolíci v Litve víťazne, Trusa opäť s gólom

2021-11-16 21:00:02

Náš útočník Matej Trusa sa opäť presadil v reprezentácii do 21 rokov.

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov uspela v utorňajšom stretnutí kvalifikácie ME 2023 na ihrisku litovských rovesníkov 2:0. Prvým gólom načal Litvu náš útočník Matej Trusa, ktorý odohral celý duel.  Celý zápas odohral aj náš odchovanec Matúš Vojtko, v súčasnosti už hráč Slovana Bratislava. Slováci tak dosiahli tretie víťazstvo v C-skupine, v ktorej majú aj rovnaký počet prehier.

Litva 21 - Slovensko 21 0:2 (0:1)

Góly: 12. M. TRUSA, 55. Kaprálik

SR 21: Belko - Kováčik, Mesík, A. Obert, M. Vojtko - J. Bernát (86. M. Kmeť), Lavrinčík (86. Nebyla), Kadák (63. Gono) - Kaprálik (71. Lichý), M. TRUSA, Goljan (71. Galčík)

Jaroslav Kentoš, tréner SR 21: "Som veľmi rád, že sme dobre zareagovali na prehru v Rusku. Do zápasu sme vstúpili aktívne, vytvorili sme si niekoľko gólových príležitostí, podarilo sa nám streliť gól. Hralo sa na veľmi ťažkom teréne, kde sa nedal hrať kombinačný futbal. V druhom polčase sa nám po peknej pressingovej situácii podarilo streliť druhý gól a celkovo aj hra v obrane spĺňala veľmi dobré parametre. Súpera sme nepúšťali do gólových príležitostí a my sme si ich vytvorili viac. Z tohto pohľadu to je zaslúžené víťazstvo. Najdôležitejšie bolo, že sa chalani prispôsobili náročnému terénu, celkovo bol prístup k zápasu veľmi dobrý."

Matej Trusa, autor gólu SR 21: "Bol to najmä bojovný zápas. Lopta skákala a bolo to náročné s veľa súbojmi, ale zvládli sme to. Vážim si každý jeden gól, som rád, že som dnes trochu ´načal´ súpera, o to jednoduchšie sa nám potom hralo. Vonku sa hrá ťažšie ako doma, doteraz som dal všetky góly doma, som rád, že nám to dnes vyšlo."

Foto: futbalsfz.sk