Majstrovskému Slovanu sme tesne podľahli

2021-11-21 12:47:14

Žlto-modrí doma potrápili favorita, zostali však bez bodov.

Ani na devätnásty pokus sa michalovským futbalistom nepodarilo zdolať bratislavský Slovan. V nedeľu pred televíznymi kamerami statočne vzdorovali aktuálnemu majstrovi, no v zápase 15. kola Fortuna ligy napokon ťahali za kratší koniec, keď belasým podľahli najtesnejším rozdielom 1:2.

Lepší vstup do zápasu mali Slovanisti. V 16. minúte Čavrič odcentroval do šestnástky, domáci Magda odkopol loptu iba pred Hentyho, ktorý pohotovo prestrelil Száraza - 0:1. Domáci sa však nezlomili, favoritovi zápasu boli v prvom polčase vyrovnaný súper a viackrát pohrozili ofenzívnymi akciami. V 26. minúte Ranko vysunul Trusu, ktorý využil nedorozumenie Bozhikova s brankárom Chovanom a vyrovnal na 1:1. Trusa sa do sľubnej príležitosti dostal aj v 37. minúte, ale jeho pokus jeden z hostí tečoval do žrde.

Hostia sa ani v úvode druhého polčasu nevedeli dostať do ideálneho tempa a Michalovčania cítili šancu. V 62. minúte bol v sľubnej pozícii Marcin, ale prestrelil bránku. Slovanisti sa dostali k súvislej ofenzívnej akci v 65. minúte, ale De Marco trafil iba do protihráča a Čavrič hlavičkoval vedľa bránky. Krátko na to však Hentyho center nezachytili Vaško ani Mendez a Zmrhal usmernil loptu za Száraza - 1:2. Domáci sa opäť snažili vyrovnať, no tentoraz už boli hostia koncentrovanejší v defenzívnej činnosti. "Belasí" v závere, ktorí poznačila aj obojstranná nervozita, hrozili najmä z brejkov. Krížna strela striedajúceho Greena v 90. minúte skončila na žrdi. V nadstavenom čase sa k strele dostal Trusa, no jeho pokus neprekvapil brankára Chovana.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)

Góly: 26. M. Trusa - 16. Henty, 67. Zmrhal

ŽK: 90+. Méndez - 27. De Marco, 56. V. Weiss ml.

ČK: 87. V. Weiss ml. (mimo ihriska)

Rozhodovali: Gemzický - Štrbo, Vitko; bez divákov

MFK ZEMPLÍN: Száraz - D. Magda, Ranko, F. Vaško, Méndez - M. Begala, Oshima, Kanu (84. Gembický) - M. Marcin (75. Popovits), M. Trusa, I. Žofčák (66. Peňa)

ŠK SLOVAN: A. Chovan - Medveděv (86. Kashia), Myenty, Bozhikov, De Marco - Kankava, Agbo - Čavrič (72. Rabiu), V. Weiss ml. (83. Adler Da Silva), Zmrhal (83. Green) - Henty (86. S. Mráz)

Hlasy trénerov:

Miroslav Nemec (tréner Michaloviec): „Individuálna kvalita bola na strane Slovana, no my sme odohrali jeden absolútne veľmi dobrý disciplinovaný zápas. Myslím si, že ako mužstvo sme boli lepšie, ale kvalita bola na strane súpera. Chalani ukázali všetko, čo môžu, čiže dobrú disciplínu, organizáciu, individuálne výkony. Škoda, že dostávame takéto hlúpe góly. Ako napríklad ten prvý gól, mali by sme to ustáť, nevyplnili sme tam priestor v strede. Druhý polčas sme sa snažili ustáť úvodných 15 minút, čo vyšlo, čakali sme na svoje situácie, niektoré aj prišli. Slovan však opäť udrel. Potom sme chceli ešte niečo urobiť, no nevyšlo to. Zápas splnil kritériá dobrého futbalu, mrzí ma, že sme nedosiahli adekvátny výsledok, ktorý sme chceli.“

Vladimír Weiss st. (tréner Slovana): „Odohrali sme jeden ťažký zápas v prostredí, ktoré bolo podľa očakávaní bojovné. Domáci chceli po troch prehrách bodovať a vrátiť sa do boja o šestku. Vstúpili sme celkom dobre, boli sme aktívni, mali sme 1-2 pološance, dali sme gól. Inkasovali sme však po našej hrubej individuálnej chybe. Súper ožil a dohrával každý súboj, výborne bojoval, vykrýval priestory v strede poľa. Nedostali sme sa do takého tlaku ako sme chceli, s tým sme počítali, vedeli sme, že na klzkom teréne to bude ťažké, a že Michalovce majú vpredu mladého talentovaného Trusu. Cez prestávku sme si povedali, že musíme byť aktívni počas úvodných 15 minút druhého polčasu, pretože inak vystriedam hneď piatich hráčov, ktorí by si to za dnešok zaslúžili. Nebudem ich menovať, ale bolo ich viac. Našťastie sme dali na 2:1, v závere sme trafili žrď, takisto domáci tam mali kontru. Teším sa z troch bodov."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 27. novembra o 15.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (16. kolo, v Poprade)

Sobota 4. decembra o 15.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (17. kolo)

Piatok 10. decembra o 17.00 hod.: Trnava - Michalovce (18. kolo)