Druhé víťazstvo v príprave zariadili mladíci

2022-01-19 20:27:37

Víťazstvo nad Košicami režírovali dvaja 16-roční strelci.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce si na svoje konto pripísali v rámci prípravy druhé víťazstvo. Na vlastnej umelej tráve tentoraz zdolali účastníka druhej ligy FC Košice, ktorý porazili 3:1. Zaujímavosťou je, že všetky góly Zemplínčanov strelili vekovo ešte dorastenci – šestnásťroční Zoran Záhradník a Dávid Petrík. Záhradník strelil do košickej siete dva góly, Petrík pridal jeden. Na všetky tri prihrával Matúš Marcin.

Michalovčania v prvom polčase neboli dominantnejším tímom. Naopak, viac šancí mali Košičania, ktorí strelili dokonca aj dva góly, oba ale hlavný rozhodca neuznal. V druhom polčase sa obraz hry zmenil. Opraty zápasu prebrali do svojich rúk domáci, ktorí prevahu korunovali troma gólmi v košickej sieti. „Ideme svojou záťažou ďalej. Chalani sú po dovolenkách dobre nastavení, príprava nám preto ide rýchlejšie a sme dá sa povedať týždeň vpredu. Čo sa týka zápasu, išli sme doň z tréningového bloku. Našou snahou bolo hráčov vyšťaviť.  Teší má, že si opäť zahrali dve jedenástky a že nás netrápia zranenia, či choroby,“ poznamenal tréner Miroslav Nemec. Toho potešil výsledok, no nechce ho preceňovať. „Stále je to len príprava, v ktorej hľadáme optimálne zloženie zostavy. Nejde nám len o výsledok, ale aj o to, aby sa mužstvo zohrávalo a aby bolo dobre pripravené na štart jarnej časti. To je pre mňa najdôležitejšie,“ zdôrazňuje michalovský lodivod, ktorého v druhom dejstve gólovo potešili dvaja šestnásťroční hráči Zoran Záhradník a Dávid Petrík. „Chceme, aby sa čím skôr zžili s mužským futbalom. Je pre nich výhodou, že majú len šestnásť rokov. Môžu sa veľa naučiť. Teraz ich čaká reprezentačný zraz, takže som rád, že sa pred ním obaja gólovo uviedli,“ dodal Miroslav Nemec. Mimochodom, Petrík so Záhradníkom sú s dvoma gólmi najlepšími strelcami Zemplína v príprave. Petrík sa trafil v oboch zápasoch, tak s Prešovom, ako aj s Košicami, Záhradník teraz dvakrát. Dva góly strelil v príprave aj Sebastián Gembický.  

Košičania sa na Zemplíne nepredstavili v najhoršom svetle. Hlavne v prvom polčase boli fortunaligistovi aj pred zrakom svojho podporovateľa, bývalého reprezentačného trénera Jána Kozáka, viac ako vyrovnaným súperom. Prehra 0:3 je pre nich až príliš krutou. „Z našej strany to boli dva rozdielne polčasy. Videli sme šance na oboch stranách, my sme dokonca dvakrát skórovali, no góly neboli uznané. Druhý polčas už hra trochu upadla. Urobili sme pár chýb, za ktoré nás súper potrestal,“ zdôraznil tréner FC Košice Jozef Vukušič. 

Zdroj: Peter Brendza