MFK Zemplín naďalej na víťaznej vlne

2022-01-26 16:45:20

V ďalšom prípravnom dueli na vlastnom trávniku zdolali Lipany.

Michalovskí futbalisti sa v príprave naďalej vezú na víťaznej vlne. Triumfovali aj vo štvrtom stretnutí, tentoraz si v stredu popoludní na domácej pôde poradili s účastníkom tretej ligy Východ 3:1. O góly v súperovej sieti sa postarali Zoran Záhradník, Matej Trusa a Matúš Marcin. Zemplínčania si držia aj svoj zápasový strelecký priemer, pretože tri presné zásahy zaznamenali aj v predošlých dueloch s Prešovom, Košicami a Trebišovom. Proti Lipanom sa v zostave MFK Zemplín objavili ďalšie dve nové tváre, útočníci Kubilay Yilmaz zo Zlatých Moraviec a Zakaria Eddahchouri z tímu Go Ahead Eagles.

Súboj začali žlto-modrí tak, ako sme na nich zvyknutí - už tradične rýchlym inkasovaným gólom... V 8. minúte prihral z pravej strany Vysočan pred bránu Štroncerovi, ktorý zakončil presne k žrdi a bolo 0:1. Michalovčania našťastie rýchlo odpovedali, tvrdú strelu novica v mužstve Yilmaza brankár Bartoš neudržal a pohotový Záhradník hlavou zblízka doklepol loptu do siete - 1:1. Zakrátko opečiatkoval aktívny Yilmaz brvno a ten istý hráč po polhodine hry nepremenil aj samostatný nájazd. Po prestávke sa hralo prakticky na jednu bránu a v 57. minúte naklonil misky váh na stranu favorita Trusa, ktorý hlavou zužitkoval pekný Méndezov center. Gólovú bodku za stretnutím dal o šesť minút neskôr ďalší striedajúci hráč Marcin - 3:1.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Odeva Lipany 3:1 (1:1)

Góly: 11. Z. Záhradník, 57. M. Trusa, 63. M. Marcin - 8. Štroncer

MFK ZEMPLÍN: M. Vajs - M. Kolesár (46. Kotula), Artabe, Ranko (46. F. Vaško), D. Magda (46. Méndez) - Petrík (46. M. Marcin), Gembický (46. Peňa), Barbosa (46. Oshima), Ntotis (46. Popovits) - Yilmaz (46. M. Trusa), Z. Záhradník (46. Eddahchouri)

Asistent trénera Marek Ondrík: "Hlavne druhý polčas bol z našej strany lepší a dynamickejší. Chceli sme sa zamerať na držanie lopty a otáčanie ťažiska hry. Takisto sme chceli vidieť v akcii dvoch nových hráčov, ako sa budú na daných pozíciách javiť. Vo všetkých smeroch zápas splnil účel, akurát nie sme spokojní s tým, že sme znovu inkasovali skorý a hlúpy gól."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú zverenci kormidelníka Miroslava Nemca v sobotu 29. januára o 13. hodine na pôde druholigovej Banskej Bystrice.

Foto: Róbert Andrejov