Do konca sezóny sa nám upísal Yilmaz

2022-02-01 11:13:24

Prichádza zo Zlatých Moraviec, opačným smerom putuje Neofytidis.

Michalovský MFK Zemplín oficiálne hlási prvú zimnú posilu. Z konkurenčných Zlatých Moraviec prichádza k Laborcu skúsený útočník Kubilay Yilmaz (narodený 9. júla 1996), ktorý sa s najvýchodnejším prvoligistom dohodol na zmluve do konca aktuálneho ročníka. Rodák z tureckej Sakarye, odmalička však žijúci v rakúskej Viedni, zarezáva so žlto-modrými od minulého týždňa a stihol odohrať už aj polčas prípravného duelu s Lipanmi (3:1).

„Moje prvé pocity z nového prostredia sú veľmi príjemné. Mužstvo aj tréneri ma hneď prijali medzi seba. Síce som žiadneho z chlapcov nepoznal osobne – registroval som ich ako protihráčov, proti ktorým som párkrát nastúpil – ale s viacerými som už stihol zájsť i na kávičku (úsmev). V kabíne panuje výborná atmosféra a dúfam, že sa to bude prenášať aj na ihrisko. Pevne verím, že sa nám podarí dosiahnuť nejaký úspech. O osobných cieľoch nechcem nahlas rozprávať, avšak ten tímový je jasný – postup do hornej šestky,“ povedal po svojom príchode do metropoly Zemplína 25-ročný futbalista, ktorého celé meno znie Kubilay Türk Yilmaz.

Pre 184 cm vysokého zakončovateľa budú Michalovce už treťou slovenskou adresou. Okrem spomínaných Zlatých Moraviec, kde strávil uplynulú jesennú časť, nastupoval v minulosti aj za Trnavu. V Spartaku hral tri roky, v 54 dueloch zaň nastrieľal 15 gólov a v sezóne 2017/18 s ním dokonca získal double, teda titul aj pohár. Počas kariéry si Kubilay obliekal aj dresy Slovana Hütteldorfer, Rapidu Viedeň, Znojma, Malatyasporu, Bolusporu a Korony Kielce.

Kým Yilmaz do MFK Zemplín z FC ViOn prichádza, Georgios Neofytidis mieri opačným smerom. Grécky defenzívny stredopoliar presne po dvoch rokoch opúšťa Michalovce a sťahuje sa do Zlatých Moraviec. Dvadsaťjedenročný „Neo“ odohral za žlto-modrých počas tohto obdobia 43 ligových stretnutí, v ktorých sa gólovo nepresadil. V jeho ďalšej futbalovej kariére mu želáme pevné zdravie a veľa úspechov.

Neofytidis je teda po Adekuoroyem, Gállegovi, Kvocerovi a Casadovi piatym odchádzajúcim hráčom z Michaloviec počas zimnej prestávky. Čo sa týka ďalších noviniek v kádri, druhá nová tvár v tíme – brazílsky stredopoliar Guilherme Barbosa Dos Santos Silva – bude v jarnej časti pravdepodobne hosťovať v Trebišove. Po jednom odohranom polčase proti Lipanom je už preč útočník Zakaria Eddahchouri, o ktorého síce mali tréneri záujem, avšak mladý Holanďan sa rodinných dôvodov rozhodol vrátiť domov. Naopak, v tréningovom procese sa objavil jeden japonský stredný záložník z nižšej slovenskej súťaže, ktorý by mal prísť na hosťovanie.

Foto: Róbert Andrejov