Nemcova misia trvala presne 9 mesiacov

2022-03-15 20:52:49

Nazbieral som tu množstvo skúseností, uviedol pri odchode.

Trénerská misia Miroslava Nemca v michalovskom MFK Zemplín trvala presne deväť mesiacov. Po sobotňajšej prehre na trávniku Senice (1:2), ktorú sužujú existenčné problémy, ho vedenie klubu spoločne s jeho asistentom Marekom Ondríkom odvolalo z funkcie. Pod Nemcom sa stolička prvýkrát vážnejšie roztriasla už po záverečnom zápase základnej časti - zhodou okolností tiež po prehre so Seničanmi (doma 0:1) - kedy ho však klubové predstavenstvo ešte podržalo. Po druhej porážke so Záhorákmi v priebehu troch týždňov sa však už rozhodlo konať a urobilo zmeny v realizačnom tíme. Päťdesiatročný Nemec sa už so svojími bývalými zverencami rozlúčil v utorok popoludní.

"Ďakujem za deväť mesiacov skvelej roboty. Som veľmi rád, že som mohol pracovať v takom realizačnom tíme, v akom som pracoval. Myslím si, že sme urobili kus dobrej roboty a máme byť na čo pyšní. Podarilo sa nám posunúť do lepších klubov niektorých odchovancov. Mrzí ma len to, že sme nezískali viac bodov a nedostali sme sa do vrchnej šestky, hoci sme sezónu mali rozbehnutú veľmi dobre. Nemôžem zabudnúť poďakovať sa aj šéfovi klubu pánovi Sabolovi, ktorý ma do klubu dotiahol. V Michalovciach som za tých deväť mesiacov nazbieral množstvo skúseností. Na pôsobenie na Zemplíne nemôžem povedať jediné krivé slovo. Prajem klubu všetko najlepšie, nech sa mu darí. Som presvedčený, že toto mužstvo nebude mať so záchranou žiadne ťažkosti," povedal po svojom konci v MFK Zemplín banskobystrický rodák žijúci v Žiline.

Miroslav Nemec sa taktovky u jediného východniarskeho zástupcu vo Fortuna lige ujal v polovici júna minulého roka, kedy s ním aj odštartoval letnú prípravu. Na súťažnú premiéru pri Laborci určite nezabudne, pretože jeho zverenci v prvom ligovom kole novej sezóny na vlastnom štadióne zdolali ambicióznu Dunajskú Stredu presvedčivo 4:1. Michalovčanov viedol v 24 ligových stretnutiach s bilanciou 8 výhier, 2 remízy a 14 prehier (skóre 22:33). V Slovnaft Cupe odkoučoval 3 duely, v ktorých mužstvo dvakrát vyhralo (raz po penaltovom rozstrele) a jedenkrát prehralo.