Michalovce ako jediné zobrali Trenčínu body

2022-05-25 19:36:38

Pondelkový Denník Šport o našom zápase v Trenčíne (2:2).

Trenčín natiahol sériu bez prehry na deväť stretnutí. Michalovce mu ako jediný tím v nadstavbe vzali body pod Čákovým hradom, domácich to však príliš mrzieť nemuselo. Zajtra odohrajú oveľa dôležitejší duel, keď v semifinále play-off o Konferenčnú ligu nastúpia v Žiline.

„Musíme už v hlavách preladiť a myslieť trochu dopredu. Napriek všetkému nás však tréneri pripravovali proti Michalovciam tak, že ideme naplno a chceme vyhrať,“ zdôraznil stredopoliar Samuel Lavrinčík, ktorý absolvoval druhý polčas. AS mal pôvodne nastúpiť v semifinále v Dunajskej Strede, napokon sa však predstaví v Žiline. „So spoluhráčmi sme to príliš neriešili. Vieme, že Žilina má horšiu formu, ale určite to bude zápas hore-dole. Šance sú 50 na 50,“ doložil. Trenčín v tejto sezóne v Žiline vyhral, doma na MŠK nestačil. Po dobrej sérii v spodnej skupine však má dostatok sebavedomia. „Až zápas ukáže, či to bude naša výhoda.“ Cieľ je však jasný, predsa len si v play-off zahrať proti DAC. „To by najskôr museli postúpiť oni a tiež my. Ale, samozrejme, chceme ísť do finále,“ pousmial sa Lavrinčík.

Michalovčan Matúš Marcin dal v Trenčíne svoj piaty ligový gól v sezóne, štyri dosiahol na jar. „Teší ma každý gól. Do Trenčína sme cestovali s tým, že sa nám môže niečo podariť, ale aj nemusí. Mne sa po góle zdvihlo sebavedomie a aj preto sa mi v druhom polčase hralo lepšie,“ povedal útočník MFK Zemplín. Samozrejme, aj on bol sklamaný, že Michalovce sa napokon nedostali do play-off o Európu. „Snažili sme sa sústrediť najmä na seba. Nevedeli sme priebežný výsledok Liptovského Mikuláša. Až po zápase sme sa dozvedeli, že ak by sme náskok udržali, predĺžime si sezónu,“ dodal Matúš Marcin. V druhom polčase zaujal aj 423. ligový štart najskúsenejšieho hráča Michaloviec Igora Žofčáka, čím sa dostal na druhé miesto historických tabuliek pred Viktora Pečovského (422 zápasov). V ďalšej sezóne, ktorú by mal potiahnuť, mu už zostáva naháňať „len“ stredopoliara Zlatých Moraviec Tomáša Ďubeka. Ten si cez víkend pripísal 428. duel v slovenskej lige.