Mladší dorastenci s domácimi remízami

2015-05-23 12:00:00

V predposlednom vystúpení v tejto sezóne zaknihovalo družstvo U17 s Prešovom remízu 0:0 a celok U16 1:1.

Dohrávané súboje 24. kola Dôvera I. ligy U17 a U16 proti prešovskému Tatranu odohrali v sobotu na domácom ihrisku mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. Na umelej tráve sa ani jedno družstvo netešilo z víťazstva, pretože obe kategórie sa so svojim súperom rozišli zmierlivo. Celok U17 zaknihoval s protivníkom z metropoly Šariša bezgólovú remízu a tím U16 dosiahol vo východniarskom derby výsledok 1:1 (0:1).

U17

Tréner Tomáš Kozár: "Z našej strany to bol dobrý zápas. Chlapci boli agresívni a dôrazní v osobných súbojoch. Trošku to išlo na úrok hry, lebo nebolo tam zakladanie útokov a nakopávali sme lopty, keďže Prešov má v tejto kategórii veľmi dobré družstvo. Chlapcov som po stretnutí pochválil, s ich výkonom som bol spokojný. Súpera sme pustili len do jedinej šance, ktorú zneškodnil brankár Slávik. My sme mali zopár náznakov príležitostí, rozhodca odpustili hosťom pokutový kop za faul na Sopatu, čo po zápase priznali aj samotní Prešovčania. Bol to vyrovnaný a remízový duel, ale mohli sme ho vyhrať o ten jeden gól. Verím, že nadviažeme na tento výkon aj v poslednom zápase sezóny doma so Senicou. Ale všetko je to v hlavách chlapcov."

MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 0:0

ČK: 62. Haščák (Prešov)

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - Poprik, Vojtovič, D. Špak, Šmajda (41. Vinc) - D. Sopata, Ciganoc, Lehotský, T. Lukáč, R. Lukáč - M. Zlacký

U16

Asistent trénera Jaroslav Dargaj: "Bol to jeden z našich lepších zápasov. Prvý polčas bol lepší ako druhý, lepšie sme držali loptu aj kombinovali, ale šancí sme si veľa nevypracovali. Paradoxne v druhom polčase sme mali viac príležitostí a držanie lopty nebolo až také dobré. Chlapcov musím za výkon pochváliť, snažili sa a robili to, čo mali. Chybičky sa tam nejaké našli, ale bez toho to vo futbale nejde."

MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 1:1 (0:1)

Góly: 72. Princz - 3. Strelec

MFK ZEMPLÍN: T. Majerník - O. Paluba (69. Hospodár), P. Novák, Dzurjovčin, Bumbera - Marcinčák, Gužiňák (62. Princz) - M. Ebský, Saxa (50. M. Vaško), M. Fedor - Polačko

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 30. mája o 11.00/13.15 hod.: Michalovce - Senica (26. kolo)