MFK Zemplín do tretice vonku

2022-08-03 20:31:35

Duel v Trenčíne odvysiela v priamom prenose Stanica Nova Sport 2.

Po druhýkrát v sezóne sa v piatok predstavia futbalisti MFK Zemplín Michalovce pred televíznymi kamerami. Ich predohrávaný súboj štvrtého kola Fortuna ligy v Trenčíne odvysiela od 20.30 hod. rovnako ako ich zápas prvého kola s Banskou Bystricou televízna stanica Nova Sport 2. Budú pred televíznymi kamerami úspešní rovnako ako v prvom kole?

Bodov mohlo byť aj viac

Zverenci trénera Norberta Hrnčára v prvých troch kolách dosiahli všetky tri možné výsledky. V prvom kole na domácej tráve porazili nováčika z Banskej Bystrice 2:0. Bodovali aj v druhom kole, keď v Poprade remizovali 1:1 s Liptovským Mikulášom. Na body siahli aj v treťom kole, v Bratislave proti majstrovi Slovanu. Po prvom polčase viedli senzačne 2:0, majster ale v druhom dejstve otočil a zvíťazil 4:2. „Vzhľadom na to, ako sme mali rozohrané tieto zápasy, sme mohli získať bodov aj viac ako štyri,“ rozhovoril sa stopér MFK Zemplín Michalovce Michal Ranko, ktorý sa gólom podieľal na remíze 1:1 v Liptovskom Mikuláši. Zemplínčanov teší predvedená hra, ale... „Na hru sa nehrá, počítajú sa body a tých sme veľa nepriniesli. V piatok nás čaká tretia šanca a všetci veríme, že tentoraz si pripíšeme víťazstvo,“ pokračuje Michal Ranko.

Bez gólu a s jedným bodom

Michalovčania aj napriek miernej nespokojnosti odštartovali sezónu na pozitívnej vlne. Na nej sa určite budú chcieť udržať aj v piatok na Sihoti, kde ich čaká zápas na pôde aktuálne posledného tímu tabuľky. Trenčania bodovali doma v prvom kole po remíze so Žilinou (0:0) a ako jediný tím z celej Fortuna ligy čakajú na prvý tohtosezónny gól. „Nemôžeme pozerať na ich doterajšie výsledky. Musíme sa pozerať na seba a dobre sa pripraviť na silného súpera a takisto na špecifikum – ich umelú trávu. Oni ešte nestrelili ani gól, nevyhrali a určite budú motivovaní to zmeniť. Našou úlohou bude natiahnuť ich nepriaznivú sériu aj do ďalšieho týždňa,“ upozorňuje odchovanec trenčianskeho futbalu v službách MFK Zemplín, podľa ktorého je výhodou AS, že hrá domáce zápasy práve na umelej tráve. „Väčšina tímov hrá na živej, prírodnej tráve. Hlavne teraz v lete je to špecifické, keďže lopta neskáče tak, ako na prírodnej tráve. Myslím si ale, že sa dá na to rýchlo zvyknúť,“ dodáva k tejto téme Michal Ranko. Už menej je podľa neho špecifické, že zápas sa hrá až o pol deviatej večer. „Sme profesionáli, musíme to zvládnuť. Je dobré, že televízie vysielajú naše zápasy v priamych prenosoch. Keď je potrebné hrať až tak neskoro, tak sa tomu musíme prispôsobiť.“  

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)