Pri Laborci sa v sobotu bolo načo pozerať

2015-04-27 12:00:00

Výborný futbal, dve červené karty či neuznaný gól domácich v nadstavenom čase. Aj to priniesol duel medzi Michalovcami a Nitrou.

Slnečné počasie prilákalo v sobotu podvečer na michalovský štadión návštevu kola, takmer 1500 divákov, ktorá videla na druholigové pomery viac než dobrý futbal. Kto sa prišiel pozrieť na súboj Michaloviec s Nitrou, rozhodne neoľutoval. V metropole Zemplína sa už dávno taký kvalitný súper nepredstavil, mužstvo spod Zobora sa na domáceho ašpiranta na postup pripravil veľmi dobre a zobral mu prvé body v nadstavbe, keď pri Laborci remizoval 1:1.

Hlavne v prvom polčase hrali Nitrania solídne a podarilo sa im aj otvoriť skóre zápasu po krásnej strele Jozefa Urblíka. Súpera držali na dištanc, ale vedenie udržať nedokázali, lebo krátko pred prestávkou inkasovali vyrovnávajúci gól. „Myslím si, že remíza je zaslúžená, pretože v prvom polčase sme mali viac šancí, hoci domáci mali väčšie držanie lopty, ale len v strede ihriska a nato sa futbal nehrá. Škoda, že sme v závere polčasu dostali zbytočný gól prakticky z ničoho. Po zmene strán už Michalovčania zvýšili tlak a potom sa stalo, čo sa stalo...“ uviedol nitriansky Michal Rakovan, ktorý poslednými slovami narážal na „divokú“ záverečnú štvrťhodinu duelu, keď jeho spoluhráči Ivančík a Dubeň dostali červené karty. „Tá prvá nikto nevie, začo bola udelená, druhá bola asi jasná. Ale hoci sme hrali o dvoch menej, ubránili sme to.“ A dôležitý moment prišiel aj v nadstavenom čase, kedy domáci Streňo rozvlnil sieť, no gól mu uznaný nebol. „Loptu si jasne spracoval rukou. Bavil som sa po zápase s Hamuľakom, oni vedeli, že to bola ruka, nie je o čom diskutovať,“ povedal M. Rakovan, ktorý v tejto sezóne už druhýkrát nastúpil na michalovskom trávniku a opäť na ňom neprehral, v jeseni uhral bezgólovú remízu v drese Zvolena. „Teraz to bol úplne iný zápas, vtedy sme tu prišli vyložene len brániť. Po tomto súboji mám zmiešané pocity. Keby sme nedostali gól, domáci by znervózneli a my by sme určite pridali z brejku druhý gól,“ dodal 26-ročný stredný záložník.

Bod žlto-modrým zabezpečil stredopoliar Stanislav Danko, ktorý prvýkrát na jar nastúpil v základnej zostave a trénerovi Šturmovi sa za dôveru hneď odvďačil gólom. „Som rád, že sa podarilo skórovať práve mne, nejako sa to ku mne pred bránou poodrážalo. Gól nám pomohol, len škoda, že sme nepridali druhý,“ rozhovoril sa S. Danko. Po skončení stretnutia zavládol v kabíne MFK Zemplín veľký smútok. „My nechceme hrávať na remízy, nič nám neriešia. Bod so silným súperom pravdaže potešil, ale víťazstvo oveľa viac. Na Skalicu opäť strácame štyri body, ešte je pred nami osem zápasov, ak chceme postúpiť, už nemôžeme zaváhať.“ Aj s bývalým mládežníckym reprezentantom Slovenska sme sa bavili o vypätých momentoch v posledných minútach duelu. „Síce som už na ihrisku nebol, ale zostal som na striedačke, takže som videl, čo sa stalo. Rozhodca vie, začo udelil červené karty, ale prečo neuznal gól Streňovi, tak tomu nerozumiem. Podľa mňa si loptu spracoval hruďou,“ poznamenal S. Danko. Nitrania Zemplínčanov doma poriadne preverili a potvrdili svoju kvalitu. „Vedeli sme, že nebude u nás hrať veľmi otvorený futbal, skôr že budú vychádzať z defenzívy. Snažili sa naťahovať čas, išli po našom tvorcovi hry Bayónovi a podľa mňa hrali aj za Skalicu...“

Zdroj: denník Šport