Získané body potvrdiť aj proti Liptákom

2023-03-17 10:30:10

Prelomia čakanie na prvé domáce góly proti nepríjemným Liptákom?

Kým pred dvojzápasom so Zlatými Moravcami, ktoré predelil koniec základnej časti a začiatok nadstavby o záchranu platilo, že michalovskí futbalisti čakajú na prvé víťazstvo, aj prvé domáce góly, či body, po nich už Michalovčania čakajú iba na prvé domáce góly v roku 2023. Po domácej remíze 0:0 a výhre 5:2, mimochodom prvej michalovskej v roku 2023, sa totiž zverenci trénera Norberta Hrnčára konečne víťazne nakopli a môžu sa tak sústrediť na ďalšie zápasy, a ísť v ústrety záchrane.

Pomôcť si môžu už v sobotu, kedy ich od 15.00 hod. čaká posledný tím tabuľky MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Ale pozor, s Liptákmi nemajú ideálnu bilanciu. Veď zo šiestich duelov, ktoré s nimi v lige hrali, vyhrali iba prvé dva. V zostávajúcich štyroch, ktoré všetky absolvovali práve pod vedením Hrnčára, nevyhrali ani raz a získali iba bod. Naposledy nepríjemne doma prehrali 1:2, keď za stavu 1:0 pre nich rozhodcovia kvôli ofsajdu, ktorý videli iba oni, neuznali poisťovací gól a v druhom dejstve Liptáci dvoma gólmi otočili výsledok...

Víťazstvo už potrebovali

Na prvé víťazstvo museli Michalovčania čakať päť jarných duelov. Až prišiel zápas na pôde Zlatých Moraviec, kde sa im výrazne darí, a tak tomu bolo aj v prvom kole nadstavby o záchranu. Michalovčania si od Žitavy priniesli tri cenné body za vysoké víťazstvo 5:2, mimochodom najvyššie vonku, odkedy sú vo Fortuna lige. „Pre nás to bolo nesmierne dôležité víťazstvo a nesmierne dôležité body. Už sme to potrebovali chytiť sa jedným dobrým zápasom. Sme radi, že sa nám to podarilo v Zlatých Moravciach. Teraz to musíme potvrdiť doma a vyhrať konečne aj tu,“ uviedol brankár MFK Zemplín Michalovce Benjamín Száraz. Nadstavbová časť o záchranu je v tejto sezóne špecifická tým, že tímy od ôsmeho do jedenásteho miesta delí iba minimum bodov. „Aj preto bolo naše víťazstvo v Zlatých Moravciach veľmi dôležité. Dostali sme sa do lepšej pozície aj zo psychickej stránky. Určite ešte necítime, že sme zachránení. Musíme ísť od zápasu k zápasu. Jeden sme zvládli minulý týždeň a teraz chceme zvládnuť druhý,“ pokračuje Benjamín Száraz.

Vyhrať chcú aj doma

Zaujímavosťou je, že už druhú sezónu sa posledný tím tabuľky vie bodovo chytiť akurát na Michalovčanoch. Kým vlani tak bodovalo FK Pohronie, teraz sú na tom podobne beznádejne poslední Liptáci. Tí dosiahli iba jedno víťazstvo a to práve na michalovskej pôde. Prvý vzájomný duel týchto tímov sa ešte v júli minulého roka skončil v Poprade po remíze 1:1 deľbou bodov. „Asi to na nás v tejto sezóne vedia,“ reaguje Benjamín Száraz. „Je len na nás, aby sme to teraz zlomili. Hráme doma, kde sme ešte v tomto roku nevyhrali a chceme tak učiniť aj v sobotu. Som o tom presvedčený, že minulé víťazstvo nám veľmi pomôže a nakopneme sa aj k ďalším,“ pokračuje Benjamín Száraz. Podľa slov michalovského brankára chcú Zemplínčania v nadstavbe pozerať. „Veľmi nás láka siedma priečka, ktorá znamená nielen víťazstvo v nadstavbe, ale za určitých okolností aj miestenku v kvalifikácii o Európsku konferenčnú ligu. Aktuálne strácame na Ružomberok sedem bodov, ako ale hovorím, musíme sa najskôr pozerať na seba a svoj výkon. Teraz sa pozeráme na sobotu a na Liptovský Mikuláš, potom prídu na rad ďalší súperi,“ dodal michalovský brankár.  

Zdroj: Regionálne správy (Peter Brendza, foto: Róbert Andrejov)