Novou posilou skúsený Karasiuk

2023-08-09 19:26:22

S MFK Zemplín podpísal ročný kontrakt.

Káder michalovského MFK Zemplín sa rozrástol o nového hráča. K najvýchodnejšiemu slovenskému prvoligistovi prichádza ukrajinský záložník Roman Karasiuk (narodený 27. marca 1991), ktorý si naposledy obliekal dres arménskeho Pjuniku Jerevan. S klubom od Laborca sa skúsený futbalista dohodol na ročnej spolupráci.

Rodák z mesta Volodymyr ležiaceho vo Volynskej oblasti je odchovancom klubu BRW-BIK Volodymyr-Volynskij. Na Ukrajine ešte neskôr hrával aj za Volyň Luck, Stal Alčevsk, Stal Kamianske a Veres Rivne. V lete 2018 zamieril do maďarskej Kisvárdy, odkiaľ sa po dva a pol roku vrátil do rodnej krajiny, do klubu Ruch Ľvov. Bývalý mládežnícky reprezentant Ukrajiny strávil celú uplynulú sezónu v arménskom Pjuniku Jerevan, s ktorým si zahral aj skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy, pričom dvakrát nastúpil aj proti Slovanu Bratislava. Mimochodom, jeho spoluhráčom v tomto klube bol aj Exmichalovčan Hovhannes Harutyunyan, ktorý v MFK Zemplín pôsobil v rokoch 2018 a 2019.

"Som rád, že sme získali takého skúseného hráča. Mali sme o neho záujem už dlhšiu dobu, napokon sa k nám pripojil až teraz. Hrával najvyššiu súťaž na Ukrajine, Maďarsku i naposledy v Arménsku. Je to skutočne kvalitný futbalista a som presvedčený, že nášmu mužstvu pomôže. Rátame s ním na post defenzívneho stredopoliara," povedal na margo nového hráča v kádri tréner Marek Petruš.

Foto: Róbert Andrejov