Hladkanie súperovej šestnástky

2023-11-14 16:05:14

Michalovce hrali proti Dukle odvážny, otvorený, ale neefektívny futbal.

Michalovčania si v Banskej Bystrici trúfali „niečo spraviť“. Pripraviť favorita o bod, či najlepšie o tri. Ako dlhý tieň sa totiž s Duklou ťahala štvorzápasová séria bez domácej výhry a hostia na Štiavničkách cítili v sobotu šancu. Tréner Zemplína Peter Struhár prispôsobil tomu, že to idú skúsiť, herný koncept i zostavu. Zemplínčania hrali naozaj odvážne, ale narazili na svoj strop, čo sa týka zakončovateľských schopností a finalizácie akcií. Napokon prehrali 1:3 a stále sú v tejto sezóne Niké ligy bez víťazstva (0-5-9).

Príznačným vyjadrením tohto konštatovania je, že sa proti Dukle presadil iba Matúš Marcin, najlepší michalovský strelec (5 gólov), a na zakončenie mu prihral druhý najlepší michalovský muž na ihrisku, Stanislav Danko. To ani zďaleka nestačilo na strelcov typu Polievka, Rymarenko, Depetris v domácom tíme. Dukla presvedčila, že ide ďalej bojovať o prvú šestku. Nový tréner Mário Auxt získal z troch zápasov po odchode svojho bývalého šéfa v realizačnom tíme Michala Ščasného na Cyprus štyri body, ktoré sa javia ako reálny odraz súčasných možností, keďže „hral“ proti Podbrezovej, Slovanu a Michalovciam.

Duklu čakajú až do konca jesene dôležité futbalové bitky o prvú šestku v poradí so Skalicou, Dunajskou Stredou, Ružomberkom a Žilinou. Michalovčanom sa zase kráti čas a príležitosti na to, aby do konca jesene premiérovo vyhrali. Teraz už naozaj ide asi o to, že aspoň raz… Veď len uvážme, ktorí súperi čakajú na Zemplínčanov: Slovan, Košice, Skalica a Trnava. Mierne provokatívna otázka do tábora Michaloviec, ktorý sedel dlho zatvorený v šatni Národného atletického štadióna v Banskej Bystrici, po deviatej prehre, znela takto: Podarí sa vám ešte do konca jesene vyhrať s ohľadom na súčasnú situáciu a silu nasledujúcich súperov? „Všetci sme tak nastavení, vedenie klubu, hráči, realizačný tím, že musíme zabrať ešte teraz na jeseň,“ vravel s rozhodným tónom v hlase tréner Peter Struhár a pokračoval: „Aj proti silnejším sme vedeli hrať dobré zápasy. Je to o tom, či budeme robiť chyby. Herne to nie je zlé, len do hráčov musíme dostať to, aby boli nebezpečnejší a efektívnejší. Keď to tam bude, nejaké body a víťazstvá na jeseň ešte pribudnú.“

Michalovce už vymenili trénera, Peter Struhár „uhral“ s mužstvom štyri remízy, ale tie nevnášajú pokoj do mužstva, len skromnú nádej. Proti Dukle však Zemplínčania bojovali ako o dušu aj za stavu 0:2 či 0:3. Nuž, skúsili hrať otvorenú partiu proti favoritovi, ale ak neprejavia v útoku inštinkt zabijakov, jasné, že nezvíťazia. Vie to aj kapitán Matúš Marcin. „Málo aktivity, málo šancí z našej strany,“ koľký raz už vravel Matúš Marcin podobné vety… „Dukla bola efektívna, uspela zaslúžene. Mali sme skôr zareagovať gólom, nie za stavu 0:3. Ten signál nám vyšiel výborne a mali sme potom ešte náznaky šancí. Ktovie, ako by bolo,, ak by sme znížili aj na 2:3. Stále veríme, že vyhráme najbližší zápas. Ak by nie, zbytočne by sme hrali. Vždy, keď vstupujeme na trávnik, ideme to zlomiť, veď začíname od 0:0. Je asi jedno, aký súper je proti nám. Vidíte, aká deka je na nás. Ťažko sa dostáva spod nej,“ dodal.

Zdroj: Denník Šport