Z hry neinkasoval už sedem duelov

2024-04-09 18:37:51

Frelih o svojej dlhej sérii bez gólu ani nevedel.

Od príchodu trénera Františka Straku michalovskí futbalisti stále neokúsili trpkosť prehry. Ich bodová šnúra sa ťahá už šesť zápasov. Navyše, žlto-modrí ani neinkasujú. V štyroch ostatných dueloch si vzadu udržali nulu, brankára Žigu Freliha naposledy prekonal ešte v 22. kole základnej časti Zlatomoravčan Džindžolava. To znamená, že slovinský gólman si drží čisté konto už 430 minút. Z hry dokonca nedostal gól od prvého jarného súboja v Podbrezovej, teda sedem zápasov! S Ružomberkom a v Žiline inkasoval z penalty a spomínaný Džindžolava sa presadil z priameho kopu.

„Ak mám byť úprimný, vôbec som nevedel o žiadnej z týchto sérií. Som rád, že sme tak dlho nedostali gól, ale nie je to len o mne, ale o celom tíme, ktorý v posledných zápasoch hral v obrane veľmi dobre,“ rozhovoril sa Žiga Frelih. Brankár MFK Zemplín potvrdil výbornú formu aj v sobotu proti Trenčínu, kedy sa zaskvel zneškodnenou jedenástkou. „Pred zápasom sme s trénerom brankárov Marošom Ferencom analyzovali, kam trenčianski hráči kopú penalty, takže aj jemu patrí poďakovanie. Samozrejme, je to aj o šťastí a inštinkte,“ skromne konštatoval 26-ročný Žiga Frelih.

Aj rodák z Ľubľany má radosť z dlhej série bez prehry. Vďaka nej Zemplínčania naďalej unikajú posledným Zlatým Moravciam a dýchajú na krk desiatym Košiciam. „Zatiaľ sme však nič neurobili. Stále sme na jedenástej pozícii, ale sme na dobrej ceste dosiahnuť náš cieľ. Naše mužstvo vyzerá stále lepšie. Musíme len pokračovať v tvrdej práci a som si na sto percent istý, že nakoniec budeme tam, kde chceme byť,“ uzavrel Žiga Frelih.

Kým Michalovčanom to momentálne ide, Trenčanom ani zďaleka nie. Na Zemplíne síce boli futbalovejší, ale nevyhrali už siedmykrát za sebou. „Bol to kvalitný zápas, ihrisko aj počasie bolo dobré. Úvod bol z našej strany dobrý, vytvorili sme si aj šance, no nepremenili sme ani penaltu. Súper mal nebezpečné brejky a štandardky. V druhom polčase sme už väčšiu príležitosť nemali, ale myslím si, že o ten gól sme si zaslúžili vyhrať,“ vyjadril sa kapitán AS Damián Bariš a na margo zlej série poznamenal: „Nie je to jednoduché. Výsledkovo sa nám vôbec nedarí. Predošlé dva zápasy nám nevyšli ani herne, dostali sme veľa gólov. Snažili sme sa viac zamerať na defenzívnu činnosť a v Michalovciach to už z tejto stránky bolo oveľa lepšie. Aspoň to nás môže tešiť. Teraz tomu chýbal len gól. Ťahá sa to s nami celú sezónu.“

Zdroj: denník Šport

Foto: Róbert Andrejov