Proti Dunajskej Strede naprázdno

2024-08-17 17:25:31

Doma sme podľahli DAC hladko 0:3.

Michalovskí futbalisti na vlastnej pôde opäť vyšli gólovo naprázdno. V súboji 4. kola Niké ligy podľahli úradujúcemu vicemajstrovi z Dunajskej Stredy 0:3. Stále tak čakajú na prvé víťazstvo v aktuálnej sezóne, po štyroch dueloch majú na svojom konte dva body.

Začiatok bol vyrovnaný, ale nechýbalo veľa a v 4. minúte mohli ísť do vedenia domáci. Arevalo z dobrej pozície však namieril nad bránu. Postupne však preberali na ihrisku iniciatívu favorizovaní hostia. Veľkú príležitosť na skórovanie mali v 29. minúte, keď štandardku zahral Bernát, Michalovčania odvrátili loptu iba pred Herca, ktorého strele chýbali centimetre. O chvíľu neskôr v michalovskej šestnástke zahral Žofčák nešťastne rukou a z nariadeného pokutového kopu Dimun otvoril skóre - 0:1. Vzápätí sa po jasnej ruke Méndeza na opačnej strane dožadovali penalty aj domáci, avšak pýtali si ju márne... A tak išli do kabín spokojnejší Dunajskostredčania, keďže viedli rozdielom jedného gólu.

Ani po zmene strán sa žlto-modrí nedokázali naštartovať a v ofenzíve si nevypracovali žiadnu gólovú šancu. Naopak, nebezpeční boli hráči DAC. V 51. minúte po dlhom Dimunovom nákope za obranu bol blízko ku gólu Trusa, opečiatkoval iba ľavú žrď Lukáčovej svätyne. O dve minúty na to sa však už michalovský odchovanec v hosťujúcom drese dočkal, po Yapiho centri nikým nekrytý hlavou nedal Lukáčovi žiadnu šancu - 0:2. O niečo neskôr to skúšal aj Herc, jeho strelu poľahky skrotil Lukáč. Dunajská Streda kontrolovala vývoj stretnutia, v 87. minúte Andzouana ešte strieľal vedľa brány, ale v piatej minúte nadstavenia už po Bőszeho prihrávke Redzic namieril presne a upravil na konečných 0:3.

MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:3 (0:1)

Góly: 32. Dimun (11 m), 53. M. Trusa, 90+. Redzic

ŽK: 28. Taraduda, 78. O. Duda st. (AT) - 20. Dimun, 22. M. Trusa, 33. Yapi, 65. Bajo

Rozhodovali: Dohál - Štofik, Čajka; 1724 divákov

MFK ZEMPLÍN: P. Lukáč - L. Šimko, Taraduda, M. Bednár, Bahi - Shimamura, I. Žofčák (56. Zubairu) - M. Marcin (85. Ramos), E. Pačinda (46. van Kessel), Adekunle (56. Petrík) - Arevalo (65. S. Danko)

FC DAC 1904: A. Popovič – Yapi (78. Andzouana), Dimun, Kacharaba, Brunetti, Méndez (85. Tuboly) – Vitális, Bajo, Herc (78. Bősze) – J. Bernát (67. Redzic) – M. Trusa

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis (tréner Michaloviec): "Keď tréner hostí povedal, že sú v procese, tak my sme ešte v ťažšom procese. Chceli sme využiť to, že v Dunajskej Strede je aktuálne väčší tlak na výsledky. Myslím si, že do tej penalty to bolo bez šancí a viac nervózne. Nevedeli sme sa presadiť my ani súper. Po penalte sme trošku odišli, možno by nás naštartovala jedenástka pre nás po ruke súpera. Mám pocit, že VAR hrá proti nám, ale na to sa nechcem vyhovárať. Po prestávke sme chceli so zápasom ešte niečo urobiť, avšak súper bol lepší, rýchlejší a kvalitnejší vo finálnej fáze. V strede poľa sme ešte hrali dobre, ale v záverečnej tretine ihriska sme strácali ľahké lopty. Pevne verím, že sa posilníme a budeme sa zlepšovať."

Xisco Muňez (tréner Dunajskej Stredy): "Očakávali sme náročný zápas. V niektorých momentoch sme hrali dobre a na tom musíme stavať. Sme v procese a ďalej musíme tvrdo pracovať. Tešíme sa z toho, že dnes nastúpil aj 15-ročný hráč, čo je výborné pre náš klub. Získali sme dôležité tri body, ale vieme, že stále sa musíme zlepšovať a niektoré veci musíme riešiť skúsenejšie a lepšie."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 25. augusta o 18.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (5. kolo NL)

Sobota 31. augusta o 18.00 hod.: Komárno - Michalovce (6. kolo NL, hrá sa v Zlatých Moravciach)

Sobota 14. septembra o 18.00 hod.: Michalovce - Trenčín (7. kolo NL)

Foto: Róbert Andrejov