Michalovce odštartovali aj s Tubonemim

2014-06-25 12:00:00

Novou tvárou je aj Streňo z Vranova, v sobotu čaká mužstvo prvá previerka v Bardejove.

Pod vedením novej trénerskej dvojice František Šturma – Adrián Devečka začali v pondelok popoludní letnú prípravu futbalisti druholigového MFK Zemplín Michalovce. Nechýbali ani nové tváre, najznámejšou je nigérijský kanonier Hector Tubonemi z Podbrezovej.

O prvom tréningu

Úvodnú tréningovú jednotku absolvovalo týchto 17 futbalistov: brankári Raška, Kira a hráči do poľa Danko, Podhorin, Paulovčák, Grič, Micovčák, Jacko, Turik, Streňo, Kostovčík, Ďurik, Gallo, Tubonemi, Leško, Lechman, Regáli. Chýbali španielski legionári Morlacchi, Perez a Bayón, ktorí sa však už včera k mužstvu pripojili. Netrénoval ani Šimčák, ktorý je po zranení, a najskôr o týždeň môže začať s postupnou záťažou. „Z prvého tréningu som mal dobrý pocit, chlapci pracovali veľmi dobre, bolo na nich vidieť, že po príchode nového trénera sa chcú pobiť o miesto v kádri. Avšak takýto prístup k tréningom od nich budem vyžadovať stále,“ uviedol F. Šturma, ktorý s MFK Zemplín podpísal ročnú zmluvu.

O príprave

Bude trvať niečo vyše mesiaca, keďže nový ročník druhej ligy odštartuje 26. júla. Prebiehať bude len v domácich podmienkach, sústredenie v pláne nie je. Mužstvo by malo odohrať päť prípravných duelov, ten prvý už v sobotu v Bardejove. Následne v stredu 2. júla privíta doma Prešov (o 17. hodine), 5. júla košickú Lokomotívu a 19. júla Moldavu nad Bodvou. „Generálku absolvujeme v poľskom Nowom Saczi, pred ktorým by som chcel s tímom aspoň na dva dni ísť do Vysokých Tatier, aby sa kolektív pred štartom súťaže trošku stmelil. Ale na túto tému sa ešte musím pozhovárať s vedením klubu, či s tým bude súhlasiť,“ hovoril michalovský lodivod.

O kádri

Zmien sa v ňom udialo viac než dosť. Odišli z neho Janič, Smrek (obaja ukončenie zmluvy), Janočko (skončil aktívnu kariéru), Kunca (hosťovanie v Podbrezovej), Hamuľak (na skúške v Liberci), Gamkrelidze (na skúške v Zlatých Moravciach), Micka a Čapek (obom skončilo hosťovanie z Dukly Praha). Z nových tvárí sa do prípravy zapojili útočníci Hector Tubonemi z Podbrezovej (v jari však hosťoval v Šamoríne) a Erik Streňo z Vranova nad Topľou (so 14 gólmi tretí najlepší strelec tretej ligy) a navrátilec z hosťovania v Lokomotíve stredopoliar Miroslav Paulovčák, i hráči z dorastu Tomáš Ďurik, Michal Lechman, Jozef-Šimon Turik a Erik Micovčák. „Tubonemi by mal prísť na hosťovanie, je to akási súčasť výmeny s Kuncom, Streňo je zatiaľ na skúške. Okrem nich sa včera k mužstvu pripojili aj dvaja defenzívni hráči zo Španielska,“ prezradil predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský.