Víťazné domáce rozlúčky Zemplínčanov

2014-06-11 12:00:00

Rezerva Michaloviec i Veľké Revištia svojim súperom nedali žiadnu šancu, dokopy nastrieľali desať gólov.

V nedeľu sa so svojimi fanúšikmi rozlúčili štvrtoligové celky z juhu Zemplína – MFK Zemplín Michalovce B a TJ Veľké Revištia. A záverečné domáce vystúpenia sa im vydarili, keďže rezerva zdolala Stropkov 3:0 (1:0) a Veľké Revištia Svit dokonca 7:1 (4:0). Pred nimi sú teraz posledné zápasy tohto súťažného ročníka a oba tímy chcú pochopiteľne ukončiť sezónu plným bodovým ziskom.

Bez trénera sa im darí

Michalovčania na svojom hlavnom ihrisku potvrdili úlohu favorita a stropkovskej Tesle pripravili porážku rozdielom triedy. „Chlapci opäť k zápasu pristúpili zodpovedne a bolo to vidieť aj na ich výkone. Bolo len otázkou času, kedy dáme prvý gól. Vyhrali sme zaslúžene, ďakujem zverencom za predvedený výkon. V tíme sa utvorila dobrá klíme, teší ma, že chlapci z dorastu to nezabalili. Zase sa utvrdili v tom, že v tejto súťaži sú schopní zdolať každého,“ spokojne hovoril po stretnutí kormidelník B-mužstva MFK Zemplín Tomáš Kozár, ktorý však už piaty súboj svojho celku v rade musel sledovať iba z tribúny. „A paradoxne teraz, keď som potrestaný, mužstvo len vyhráva. Pred nami je ešte posledný zápas sezóny v Spišskom Podhradí a tam chceme tiež získať tri body,“ dodal T. Kozár, ktorého zverenci sú v tabuľke aktuálne na výbornej štvrtej priečke.

Konečne to pretrhli

Veľké Revištia sa rozlúčili vo veľkom štýle, a to sedemgólovou kanonádou proti Svitu. Konečne sa im podarilo pretrhnúť smolu v koncovke, ktorá ich sprevádzala prakticky celú jar. Veď Svitu nastrieľali v úvodnej štvrťhodine viac gólov ako v predchádzajúcich jedenástich jarných dueloch. „Mali ste vidieť aj zápas v Plavnici minulý týždeň. Tam sme mali štyri gólové šance, ktoré sme však nepremenili. Teraz nám to tam konečne padlo, keď sme dali prvý gól, tak sa to rozbehlo. Po pekných akciách sme pridali aj ďalšie a chlapci sa upokojili,“ povedal na margo streleckého koncertu svojich zverencov tréner TJ Emil Sudimák, ktorého trošku mrzí, že smolu v koncovke nepretrhlo mužstvo skôr. „Mohli sme byť na tom lepšie čo sa týka bodového zisku i tabuľkového postavenia. V zime sa však káder obmenil a chvíľu trvalo, kým si chlapci na seba zvykli.“ Jarnú derniéru absolvujú V. Revištia vo Svidníku. „Chceme sa rozlúčiť víťazstvom,“ uzavrel E. Sudimák.

Zdroj: denník Korzár