V záverečnom súboji starší dorastenci prehrali

2014-05-31 12:00:00

Na nitrianskej pôde zaknihovali porážku 1:3, hoci ešte do polčasu viedli zásluhou gólu Jozefa Vajsa.

Prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce zakončili súťažnú sezónu 2013/14 prehrou na ihrisku Nitry, kde domácemu FC podľahli 1:3 (1:0). Zemplínčania tak v konečnej tabuľke Dôvera I. ligy U19 obsadili jedenástu priečku.

Tréner Albert Rusnák: "Dnes sme sa porazili sami, súper nebol až taký silný, aby nás zdolal, ale taký je už futbal. Do prestávky sme vyhrávali gólom Jozefa Vajsa, mohli sme dať aj viac gólov, ale šance sme nepremenili. Súper nás predčil v nasadení, vyhoreli sme v defenzíve, keď pri všetkých troch góloch boli naši dvaja hráči. Prvý padol po nedorozumení oboch Janočkovcov - brankára a stopéra - a domáci hráč dal gól do prázdnej brány, druhý po rohovom kope, keď nikým nepokrytý hráč z päťky skóroval a tretí po nakopnutej lopte, ktorá vypadla brankárovi z rúk a domáci hráč jeho zaváhanie využil. Škoda, že za stavu 2:1 či 3:1 sme nepremenili šance, len sám Ján Andrejko mohol zaznamenať hetrik. Príležitosť však opäť dostali mladší hráči, s ktorými počítame do ďalšej sezóny, z tých, ktorí končia, hrali iba traja - Kristián Hirka, Michal Lechman a Tomáš Ďurik."

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (0:1)

Góly: 49. a 82. Bojda, 56. Urblík - 38. Vajs

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Ďurik, M. Janočko (53. M. Kolesár), A. Kuľha, Lechman - Ilinjo, Micovčák (81. Sarik), Havrila - J. Andrejko, Hirka (53. J. Straka), Vajs

Ostatné výsledky 26. kola Dôvera I. ligy U19 a konečnú tabuľku nájdete TU.