V domácej rozlúčke potešiť divákov a zvíťaziť

2014-05-24 12:00:00

MFK Zemplín Michalovce hostí v poslednom domácom zápase sezóny Šamorín, ktorý stále bojuje o záchranu.

Bez najlepšieho strelca súťaže Michala Hamuľaka, ktorý má stopku za päť žltých kariet, ale zato s víťaznými ambíciami nastúpia v nedeľu o 17. hodine na svoj posledný domáci duel v tomto druholigovom ročníku futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Ich súperom v domácej derniére bude celok šamorínskeho FC ŠTK 1914, s ktorým v tejto sezóne ešte neprehrali.

Hrať rýchlo a po krídlach

Pre michalovské družstvo to bude druhé domáce vystúpenie v rade, pred týždňom na vlastnej pôde zdolalo juniorov Spartaka Trnava 2:1, keď o výhre rozhodlo už v úvodnom dejstve hry. A podobnému scenáru by sa nebránilo ani zajtra. „Chceme aj teraz streliť nejaké góly v prvom polčase a rýchlo rozhodnúť. Musíme však hrať rýchlo a po krídlach kolmo dopredu. Šamorín k nám podľa mňa nepríde hrať veľmi otvorený futbal, určite bude chcieť uhrať aspoň remízu, čo sa mu, dúfam, nepodarí, pretože naším cieľom je rozlúčiť sa s divákmi víťazstvom. Verím, že ich príde viac ako v poslednom stretnutí,“ rozhovoril sa mladý stredopoliar MFK Zemplín Jakub Grič. Šamorín hrá o záchranu, Michalovce o druhú priečku tabuľky. „Aj naši súperi v boji o striebornú pozíciu – Prešov a Bardejov – hrajú doma a tiež s tímami bojujúcimi o udržanie v druhej lige. Každý môže zakopnúť, verím, že my nie a podarí sa nám získať tri body. Chceme skončiť druhí.“

Snaží sa nesklamať

Rodák z Lipian a mládežnícky reprezentant Slovenska debutoval v druholigovom drese mužstva z metropoly Zemplína v domácom súboji proti Šali v marci tohto roku a odvtedy nastúpil v základnej zostave žlto-modrých päťkrát. „Som rád, že tréneri mi  dôverujú, aj keď nie vždy sa mi darí tak, ako by som chcel, ale snažím sa v každom stretnutí podať čo najlepší výkon. Hoci niektoré nedopadli podľa mojich predstáv, Duda so Šoltisom mi dali šancu, začo som im veľmi vďačný,“ uviedol stále iba 17-ročný talentovaný futbalista. Aj vlani sa Michalovčania s vlastnými fanúšikmi lúčili v zápase proti Šamorínu, ktorý vtedy zdolali 2:0. „Tešíme sa na rozlúčku, chceme potešiť divákov ofenzívnym futbalom,“ uzavrel J. Grič, ktorý so spoluhráčmi o týždeň odohrá posledný duel sezóny na ihrisku Šale.

Zdroj: denník Korzár