U lídra sme zaknihovali dvojgólovú prehru

2014-04-26 12:00:00

Na pôde Podbrezovej prehrali Michalovčania 0:2, skóre otvoril Ľuboš Kupčík, druhý gól si dal do vlastnej siete Michal Gallo.

A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce neuspelo v súboji 28. kola druhej ligy na ihrisku lídra Podbrezovej, kde zaknihoval porážku 0:2 (0:1). V jarnej časti súťaže to bola ich druhá prehra, po nej klesli Zemplínčania na tretiu priečku v tabuľke.

Stretnutie mužstiev z čela tabuľky ponúklo zaujímavý futbal. Na prvú šancu si diváci museli počkať do 18. minúty, keď Kochanov prudký pokus narobil brankárovi Raškovi nemalé problémy. Hostia sa pripomenuli nepresnou strelou Griča. Navrch mali domáci, ktorí v 31. minúte zahodili veľkú šancu - v tutovke hlavou minul bránu Minčič. Avšak o šesť minút nato sa radoval jeho stopérsky kolega Kupčík, keď hlavou gólovo pohladil fantastický center Greška - 1:0. V 39. minúte prinútil Vaščák k zákroku Rašku, ktorý s vypätím všetkých síl vytiahol jeho hlavičku spod brvna.


V druhom polčase mal líder ešte väčšiu prevahu ako v tom prvom. Presnejšie a účelnejšie kombinoval a vynútil si dominanciu v strede poľa. V 50. minúte sa predral do šance Gerec, no obrana Michaloviec ho zablokovala. Druhý gólový moment prišiel v 60. minúte, na pravom krídle sa presadil J. Pančík a jeho prudký prízemný center si nešťastne tečoval do vlastnej siete Michal Gallo - 2:0. Po tomto góle kontrolovali železiari priebeh zápasu, hosťom vôbec nevychádzala prechodová fáza a žiadnu šancu aspoň na skorigovanie výsledku si nedokázali vypracovať.


ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 37. Kupčík, 61. vlastný Michal Gallo

ŽK: 90. V. Greško - 63. D. Kunca, 78. Podhorin

Rozhodoval: Ježík - 1 280 divákov

ŽP ŠPORT: J. Hanák - Snitka, Kupčík, Minčič, V. Greško - Harvilko, M. Pančík, Kochan (74. Galo), J. Pančík (84. Čekovský) - Gerec (68. Ležaić), B. Vaščák

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Caballero - V. Janočko (60. Micka), Grič, S. Danko - D. Kunca (80. Čapek), Bayón, M. Regáli (56. Gamkrelidze)

Fotogalériu zo zápasu nájdete TU.

Zdroj videí: zpfutbal.sk

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 3. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Senec (29. kolo)

Sobota 10. mája o 16.30 hod.: Bardejov - Michalovce (30. kolo)

Sobota 17. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Trnava juniori (31. kolo)