Na keby sa nehrá, góly samé padať nebudú

2016-04-04 12:00:00

Michalovského trénera Stanislava Grigu v Podbrezovej sklamali ofenzívni hráči, málo sa tlačili do šestnástky.

Druhý z troch dôležitých záchranárskych dueloch so súpermi z dna tabuľky michalovským futbalistom nevyšiel. V Podbrezovej sa im v sobotu podvečer zabodovať nepodarilo, keď železiarom podľahli 0:2 (0:1). Kým Horehronci žlto-modrým v prvoligovom pelotóne ušli na rozdiel štyroch bodov, poslední Skaličania sa k nim vďaka remíze so Senicou na rovnaký rozdiel priblížili.

Bezzubí v koncovke

Hoci výsledok hovorí v prospech hráčov ŽP Šport, Michalovčania neboli žiadnym obetným baránkom. Boli to práve oni, ktorí udávali tempo hry a boli herne lepší, ale čo z toho, že všetka ich snaha sa končila ešte pred pokutovým územím domáceho celku. „Keď sa pozrieme na štatistiky, ktoré sa teraz veľa spomínajú, tak držanie percentuálne lopty bolo asi 60 ku 40 pre nás. Ale na to sa dnes nehrá. Som sklamaný z toho, ako pracujeme pred šestnástkou alebo vo finálnej fáze. Tam sme v posledných dvoch zápasoch ukázali strašne málo. To musíme zmeniť, lebo góly samé padať nebudú. Tí hráči, ktorí to majú na starosti, proti Skalici a Podbrezovej sklamali,“ skonštatoval kormidelník MFK Zemplín Stanislav Griga. Jeho zverenci sa museli v podbrezovskej Zelpo aréne vysporiadať aj s ťažkým terénom, na ktorom bolo veľmi náročné kombinovať.

Chýbalo väčšie chcenie

Predzápasové ciele zabodovať u tabuľkového suseda dostali trhlinu už v úvodnej štvrťhodine, kedy Pavol Šafranko z jedinej šance domácich v prvom polčase prekonal Mariána Kelemena. „Keby sme v tretej minúte premenili našu príležitosť, ktorú mal po Kuncovej prihrávke Koscelník, tak zápas by bol iný. Ale na keby sa nehrá. To je ten rozdiel medzi nami a súperom. Oni mali do vylúčenia Marcosa Pereza dve šance a my takisto, a dokonca sme mali aj viac z hry, ale nám sa skórovať nepodarilo. To je náš problém. Súper si vypracuje rovnakú šancu ako my, ale na rozdiel od nás dá gól. Ak by sme my otvorili skóre, hralo by sa nám ľahšie, tak to bolo naopak.“ Nádej na vyrovnanie zobralo Zemplínčanom Perezove vylúčenie v 71. minúte, ktorý musel predčasne pod sprchy po druhom žltom napomínaní. „Hráčom som po zápase vyčítal, že sa tlačili veľmi málo do súperovej šestnástky. Chýbalo mi u nich väčšie chcenie, preto sme si ani nevypracovali veľa gólových šancí,“ dodal Griga. 

Zdroj: korzar.sk