Svet sa po jednej prehre nezrúti, hovorí Duda

2014-04-11 12:00:00

V zostave na Pohronie neplánuje robiť veľké zmeny, svojmu mužstvu verí. Súboj s Liptákmi podľa neho rozhodlo viacero faktorov.

Bolo že to sklamania po sobotňajšej šokujúcej prehre druholigových michalovských futbalistov s Liptovským Mikulášom. Málokto tipoval pred zápasom čo i len remízu, veď proti sebe nastúpili mužstvá z opačných pólov tabuľky, Zemplínčania boli výborne rozbehnutí a navyše doma porážali jedného súpera za druhým. Liptáci však tímu od Laborca „vypálil“ rybník a triumfovali 1:0, keď udreli v poslednej minúte.

Penalta aj červená karta

Ondrej Duda, kormidelník MFK Zemplín, bol po svojej prvej porážke na michalovskej lavičke nielen sklamaný, ale aj poriadne nahnevaný. Preto premiérovo chýbal aj na pozápasovej tlačovke. Ťažké srdce mal predovšetkým na rozhodcu Ježíka. „V druhom polčase mal odpískať zákrok hosťujúceho obrancu na Kuncu v šestnástke. Bola to jasná penalta, videli sme to na videu. Takisto aj Hanzeľ mal po tvrdom zákroku na nášho Janiča dostať druhú žltú kartu a teda aj červenú. Nakoniec tento hráč rozhodol o našej prehre, jeho gólu predchádzala hrubá chyba v našej defenzíve,“ povedal s odstupom piatich dní O. Duda a doplnil: „Keby sme však v prvom dejstve premenili svoje šance, hlavne Caballerova volala po góle, mohlo to byť iné. Do kariet nám nezahralo ani zranenie Hamuľaka. Mnohí si mysleli, že som ho striedal kvôli výkonu, ale nebolo tomu tak. Sám sa pýtal dole.“

Opäť s posledným

Prehra s Liptákmi síce Michalovčanov ešte stále škrie, avšak už sa na ňu snažia nemyslieť, lebo pred nimi je ďalší ligový zápas. „Je to len futbal a po jednej prehre sa predsa svet nezrúti. Ideme ďalej, pripravujeme sa na nasledujúci súboj, ktorý bude znova náročný. Dôležité bude pripraviť chlapcov po psychickej stránke,“ uviedol tréner aktuálne druhého celku pelotónu, ktorého zverencov opäť čaká zápas s posledným mužstvom. Tentoraz s nováčikom súťaže FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, ktorý klesol na 12. priečku práve po tom, čo Liptovský Mikuláš vyhral na Zemplíne. „Vieme, aké je tam prostredie, v Dolnej Ždani je menšie ihrisko. Domáci budú chcieť vyhrať, aby sa odpútali z posledného miesta tabuľky. Bude to tam ťažké, ale musíme to zvládnuť. Rozhodovať budú osobné súboje, ak sa v nich Pohroniu vyrovnáme, máme šancu na úspešný výsledok.“ Môžeme očakávať po poslednej porážke v nedeľu pozmenenú zostavu? „Nie som typ trénera, ktorý po jednej prehre urobí veľké zmeny, lebo ja svojmu mužstvu verím. Ak k nejakej dôjde, tak len kvôli prípadnému zraneniu. Avšak do zostavy sa vráti Perez, ktorému vypršal trest,“ dodal O. Duda.

Zdroj: denník Korzár