Mladší dorastenci na domácej pôde nezaváhali

2014-04-09 12:00:00

Východniarskeho rivala z Bardejova zdolal celok U17 2:0, družstvo U16 porazilo Partizán tesne 1:0.

Mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce v stredu popoludní predohrávali stretnutia 7. kola Dôvera I. ligy, v ktorých privítali bardejovský Partizán. Vo východniarskom derby zaznamenali stopercentnú úspešnosť, keď tím U17 vyhral nad súperom z horného Šariša 2:0 (1:0) a celok U16 zdolal Bardejovčanov 1:0 (1:0).

U17

Tréner Adrián Devečka: "Spokojný som iba s výsledkom a troma bodmi, s predvedeným výkonom vôbec nie. Paradoxne lepšie sme hrali v Dubnici a Senici, kde sme však nevyhrali. Bol to náš najslabší domáci zápas v jarnej časti, chlapci vôbec nehrali tak, ako si predstavujem. S viacerými musím urobiť pohovory, pretože takto hrať nemôžu. Vyšiel nám úvod zápasu, už po niekoľkých sekundách hry sa presadil Chimaľ, druhý gól pridal po prestávke Horváth, ktorého sme vytiahli z U16. Teraz budeme mať trojtýždňovú zápasovú pauzu, počas ktorej trošku viac potrénujeme, precvičíme si aj iné veci."

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 2:0 (1:0)

Góly: 2. Chimaľ, 60. A. Horváth

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - M. Janočko, M. Kolesár, Kimák - J. Vaško (79. Lipovský), R. Kiš (69. Halagan), Sarik, P. Kolesár, J. Straka - Chimaľ (55. A. Horváth), Bellás

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Chlapci nepristúpili k zápasu tak, ako som si predstavoval, asi podcenili súpera, pretože Bardejovčania sú poslední v tabuľke. Nehrali tak dobre ako v predchádzajúcich dvoch stretnutiach vonku. Po strate lopty neboli agresívni, naša prechodová fáza bola slabá. Gól sme strelili z priameho kopu rozohratom na krátko, potom sme mali aj ďalšie šance na skórovanie. Aj keď Bardejov sa ukázal v dobrom svetle, myslím si, že o ten gól sme boli lepší a zaslúžene sme vyhrali."

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 1:0 (1:0)

Gól: 14. Vinc

MFK ZEMPLÍN: Slávik - Poprik, A. Kuľha, Masnica, Vinc - Mackaľ (41. T. Lukáč), Lehotský, Ciganoc (65. Struňak) - D. Sopata, M. Zlacký (70. T. Duška), R. Lukáč

Najbližšie majstrovské duely odohrajú michalovské výbery až v utorok 29. apríla na pôde MFK Košice. Družstvo U17 nastúpi o 11. hodine, tím U16 o dve hodiny neskôr.