Dvojgólová výhra MFK Zemplín na Gemeri!

2014-03-29 12:00:00

V Rimavskej Sobote triumfovali 2:0, o góly v domácej sieti sa postarali Georgii Gamkrelidze a Michal Hamuľak.

Michalovskí futbalisti natiahli svoju sériu bez prehry už na šesť zápasov, keď sa im podarilo uspieť v súboji 24. kola druhej ligy na ihrisku Rimavskej Soboty po výsledku 2:0 (1:0). V tabuľke si upevnili druhú priečku, na vedúcu Podbrezovú strácajú deväť bodov.

Domáci začali aktívne a hneď v 2. minúte dvíhali ruky nad hlavy, keď rozvlnili michalovskú sieť, avšak predčasne, lebo gól neplatil pre ofsajd. Po štvrťhodine sa hráči MFK Zemplín prebrali, vyrovnali hru a kombinačne mali navrch. V 25. minúte sa im podarilo otvoriť skóre, keď po akcii s Bayónom prekonal striedajúceho gólmana MŠK Prošovského, ktorý pár minút predtým nahradil zraneného odchovanca nášho futbalu Miloslava Brédu, Gruzínec Gamkrelidze - 0:1. O štyri minúty nato mohol Bayón zvýšiť náskok hostí, ale jeho parádnu strelu vytlačil domáci brankár na rohový kop. V 38. minúte rozhodcovia neuznali druhý gól v zápase, tentoraz Hamuľakovi, tiež kvôli postaveniu mimo hry.

Aj do druhého polčasu vstúpili Soboťania aktívnejšie, pohrozili viacerými štandardkami, ale vyrovnať sa im nepodarilo. V 51. minúte boli k tomu veľmi blízko, avšak radosť z gólu im prekazila zdvihnutá zástavka asistenta rozhodcu, ktorý odmával ofsajd. Štvrťhodinu pred koncom striedajúci Regáli unikol domácej obrane, ale samostatný únik nezakončil gólom. V 79. minúte bol tento rýchly útočník v akcii opäť, tentoraz ho zadáci MŠK zastavili v šestnástke nedovolene a rozhodca Šuniar nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil najlepší strelec súťaže Hamuľak, ktorý nezaváhal - 0:2. Michalovčania si už v závere aj napriek tomu, že dohrávali štyri minúty bez vylúčeného Pereza, dvojgólový náskok udržali a z horúcej pôdy Rimavskej Soboty si odviezli plný bodový zisk.

MŠK Rimavská Sobota - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:1)

Góly: 25. Gamkrelidze, 79. M. Hamuľak (11 m)

ŽK: 72. Migaľa, 76. L. Lupták - 49. Perez, 67. Bayón

ČK: 86. Perez (Michalovce)

Rozhodoval: Šuniar - 428 divákov

MŠK: Bréda (17. Prošovský) - Migaľa, Hladík, Sivčevič, Tenkl – Köböl (46. Hronec), Nilaš – Gerát, Válovčan, Čertík – Kostúrik (68. L. Lupták)

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Caballero (64. L. Jacko), Podhorin - S. Danko (90. Micka), V. Janočko (68. M. Regáli), L. Janič - Gamkrelidze, M. Hamuľak, Bayón

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 5. apríla o 17.30 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (25. kolo)

Nedeľa 13. apríla o 15.30 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Michalovce (26. kolo)

Sobota 19. apríla o 19.30 hod.: Michalovce - Prešov (27. kolo)