Dôležité víťazstvo starších dorastencov

2014-03-29 12:00:00

Na vlastnej pôde si poradili s Dubnicou nad Váhom presvedčivo 3:0 a poskočili v tabuľke na jedenástu priečku.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v dôležitom domácom súboji o záchranu v sobotu nad Dubnicou nad Váhom rozdielom triedy 3:0, keď o svojom triumfe rozhodli v druhom polčase, v ktorom vsietili všetky tri góly.

Aj keď sa v metropole Zemplína predstavili družstvá zo spodných poschodí prvoligovej tabuľky, hral sa celkom dobrý futbal. Viac aktivity na svojich kopačkách mali domáci hráči, ktorí však v prvom polčase nedokázali ani jednu zo svojich niekoľkých dobrých príležitostí premeniť na gól. Po zmene strán im to však už do dubnickej siete začalo padať. Z druhého dejstva ubehlo iba niekoľko sekúnd, keď z hranice pokutového územia trafil po zemi presne k žrdi Vajs a otvoril skóre duelu - 1:0. O osem minút nato prišiel druhý presný zásah MFK Zemplín, po rohovom kope skončila prvá hlavička Horňáka iba na brvne, ale ďalšia už skončila v bráne. Tretí klinec do hosťujúcej rakvy zabil v 60. minúte Hirka, ktorý po úniku po pravej strane prestrelil Křížeka. Potom ešte mohli Dubničania znížiť, ale so zakončením Matušku si skvele poradil domáci gólman Dovba.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica nad Váhom 3:0 (0:0)

Góly: 46. Vajs, 54. D. Horňák, 60. Hirka

MFK ZEMPLÍN: Dovba - Ďurik, D. Horňák, J. Šimko (75. L. Tóth), Šimčák - Ilinjo (46. Micovčák), Grič, A. Leško - M. Koscelník, Hirka (61. T. Kolesár), Vajs

Najbližšie stretnutie odohrajú Michalovčania opäť na domácom ihrisku. V sobotu 5. apríla o 11. hodine privítajú rovesníkov zo Senice.