Michalovský obrat v druhom polčase

2014-03-22 12:00:00

A-mužstvo doma porazilo Dubnicu nad Váhom 2:1, aj keď do polčasu prehrávalo 0:1. Víťazný gól zaznamenal Michal Hamuľak.

Futbalisti michalovského A-mužstva zaznamenali druhé víťazstvo v rade, keď v zápase 23. kola druhej ligy na domácom ihrisku zdolali celok Dubnice nad Váhom najtesnejším rozdielom 2:1, hoci ešte do polčasu prehrávali 0:1. Vďaka tomuto triumfu poskočil MFK Zemplín už na druhé miesto v tabuľke!

Zemplínčania sa do svojho súpera pustili s chuťou a v úvodnej desaťminútovke viackrát nepríjemne podkúrili hosťujúcej obrane. Už v 3. minúte mohol po centri Gamkrelidzeho a následnej prihrávke Janočka otvoriť skóre Danko, ale gólman Maťašovský si s jeho strelou poradil. Potom domáci v aktivite poľavili a rožky začali vystrkovať aj Dubničania. V polovici polčasu však opäť Michalovce na chvíľu "zapli", avšak najprv sa neujalo zakončenie Caballera po rohu Janočka, potom Bayónov nepríjemný center na dvakrát skrotil brankár hostí. V 39. minúte Považania udreli: z pravej strany vytrelil spoza hráča po zemi Jastráb, Raška loptu vyrazil iba pred Števčeka, ktorý nezaváhal - 0:1. Tesne pred odchodom do šatní mohol ten istý hráč potrestať poľavenie domácich opäť, ale jeho dobrú strelu ľavačkou Raška vytlačil na rohový kop.


Do druhého dejstva hry vstúpili zverenci Ondreja Dudu aktívne s cieľom čím skôr zmazať jednogólové manko. V 57. minúte po Bayónovej prihrávke vyrazil Janočkovu strelu Maťašovský, o dve minúty nato tento aktívny krídelník dvakrát odcentroval - najprv na Caballera a potom aj na Regáliho, ale ich hlavičky skončili nad hosťujúcou svätyňou. V 61. minúte Janič vystrelil nad, o štyri minúty nato Bayóna vo veľkej šanci vychytal Maťašovský. Vzápätí však už domáci dvíhali ruky nad hlavy, keď Bayón odcentroval na hlavu Regáliho a striedajúci žolík rozvlnil sieť - 1:1. Štvrťhodinu pred koncom ďalší striedajúci hráč Micka opäť po Bayónovej prihrávke v dobrej pozícii netrafil priestor troch žrdí, avšak o pár sekúnd neskôr Hamuľak využil zaváhanie dubnickej obrany a poslal svoj tím do vedenia 2:1. V závere sa ešte hostia pokúšali o vyrovnanie, v 87. minúte mali nebezpečný závar pred Raškovou bránou po rohovom kope, ale Michalovce sa ubránili.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica nad Váhom 2:1 (0:1)

Góly: 65. M. Regáli, 74. M. Hamuľak - 39. Števček

ŽK: 33. L. Janič - 27. Svorada, 31. M. Takáč, 67. Múdry, 82. Jastráb

Rozhodoval: Špaček - 1 145 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Caballero, Smrek - S. Danko, V. Janočko (63. Micka), L. Janič - Gamkrelidze (46. M. Regáli), M. Hamuľak, Bayón (85. Podhorin)

MFK: Maťašovský - Múdry, Púpala, Štefánek, D. Švec (81. Janco) - Jastráb, M. Takáč, Čiernik, Zahranychnyy (87. Berbič), A. Števček (81. Slávik) - M. Svorada

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 29. marca o 15.00 hod.: Rimavská Sobota - Michalovce (24. kolo)

Sobota 5. apríla o 17.30 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (25. kolo)

Nedeľa 13. apríla o 15.30 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Michalovce (26. kolo)