V domácej premiére cenné víťazstvo

2014-03-17 12:00:00

Zemplínčania si poradili s nepríjemnou Šaľou a vrátili sa na tretiu priečku v tabuľke.

Sobotňajšie počasie vôbec nenasvedčovalo tomu, že v Michalovciach sa hral prvý jarný zápas. V chladnom počasí však diváci videli vcelku solídny zápas, v ktorom bolo viac vzruchu po prestávke. Očakávané víťazstvo hráčov MFK Zemplín sa nerodilo ľahko, pretože Šaľa sa predviedla v dobrom svetle. Prehrala 0:2 (0:1), ale za svoj výkon sa rozhodne hanbiť nemusela.

Dôležitý druhý gól

Kým v jarnej premiére v Šamoríne predviedli Zemplínčania festival zahodených šancí, teraz boli oveľa efektívnejší. Opäť dali dva góly, čo je vzhľadom na ich trápenie v koncovke celkom dobrá vizitka. „Sme radi, že opäť sme skórovali. V Šamoríne sme mali vyše desať čistých šancí, teraz ich toľko nebolo. Šaľa bol už iný level, hrala veľmi dobre a hlavne v prvom polčase sme museli byť ostražití pri ich protiútokoch, ktoré našťastie nedotiahli do konca. Dôležitý bol náš druhý gól, po ktorom sme sa upokojili a trošku aj stiahli. Toto víťazstvo si veľmi cením, nechceli sme doma na úvod stratiť body,“ uviedol tréner Michaloviec Ondrej Duda.

Opäť gól po štandardke

Víťazstvo mužstva od Laborca zariadili netradiční strelci Stanislav Danko a Joan Manuel Sánchez Caballero. Aj keď v tom druhom prípade môžeme s prirovnaním „netradičný“ polemizovať, lebo španielsky stopér sa presadil v jari už druhýkrát, a to sa hralo iba druhé kolo. „Joanov prínos pre mužstvo veľký, hoci stále je to mladý chlapec, ročník narodenia 1992. Opäť skóroval po štandardke, ktorým sa na tréningoch dosť venujeme. Myslím si, že v Michalovciach sa tento vysoký obranca dlho neohreje,“ hovoril O. Duda, ktorého potešil aj gól Danka po dlhej dobe. „Stano má nato, aby hrával v základnej zostave. Na ihrisku je preto, aby dával góly a tvoril hru. Podal solídny výkon okorenený pekným gólom.“ 

Zdroj: denník Korzár