MFK Zemplín si doma poradil so Šaľou

2014-03-15 12:00:00

"Chemikov" zdolali Michalovčania 2:0, prvý gól zaznamenal Stanislav Danko, druhý Joan Manuel Sánchez Caballero.

Futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce v premiérovom domácom zápase v tomto kalendárnom roku zaknihovali dvojgólové víťazstvo. V súboji 22. kola druhej ligy porazili Šaľu 2:0 (1:0) a vrátili sa späť na tretiu priečku v tabuľke.

V chladnom počasí a na ťažkom teréne sa v prvom polčase hral vyrovnaný futbal, Šaľa svojim výkonom príjemne prekvapila. Šancí bolo ako šafranu, brankári veľa práce nemali. V 12. minúte po Čurgaliho prihrávke vystrelil nepresne Rehák, ktorého napodobnil o štyri minúty aj domáci Janič. Po polhodine hry strelu michalovského kapitána chytil brankár Kolmokov, ale krátko nato už na presný pokus Danka nemal nárok a prvýkrát lovil loptu zo siete - 1:0. Gól dodal domácim krídla, vytvorili si prevahu a hlavne v záverečnej päťminútovke to pred bránou Dusla horelo. Zemplínčania zahrávali tri rohové kopy po sebe, ale nič z nich nevyťažili, takže do kabíny odchádzali v jednogólovom vedení.


Hneď po zmene strán pokračovala domáca aktivita a v 54. minúte vyskúšal pozornosť gólmana hostí Janočko. V 57. minúte mohlo zahrmieť na opačnej strane, Čurgali sa predral až pred brankára Rašku, kde po súboji s obrancom spadol, ale rozhodca Vlčej pokutový kop neodpískal. Vzápätí na opačnej strane prudko odcentroval z pravej strany Španiel Bayón a lopta skončila na žrdi Kolmokovej brány! V 63. minúte zahral rohový kop Janič, Hamuľaka v tutovke ešte vychytal gólman Šale, ale dorážku stopéra Caballera už zlikvidovať nestihol - 2:0. Druhý gól zverencov Ondreja Dudu upokojil, Duslo však neskladalo zbrane a v blízko kontaktného gólu bol Gešnábel, ale jeho parádnu strelu zneškodnil bravúrne Raška. V 71. minúte tento skúsený gólman vytlačil aj nepríjemnú strelu Mujkoša spoza obrancu. Štvrťhodinu pred koncom Janočko z priameho kopu namieril iba do brankára a hneď nato po rohu poslal odrazenú loptu tesne vedľa šibenice. Záver patril hosťom, ktorí sympaticky bojovali až do konca, ale čestný úspech sa im už nepodarilo zaznamenať.


MFK Zemplín Michalovce - FK Slovan Duslo Šaľa 2:0 (1:0)

Góly: 31. S. Danko, 63. Caballero

ŽK: 81. M. Regáli - 85. M. Kolmokov

Rozhodoval: Vlčej - 565 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška – Perez, Michal Gallo, Caballero, Smrek – S. Danko, V. Janočko (80. Grič), L. Janič – Gamkrelidze (85. Čapek), M. Hamuľak, Bayón (59. M. Regáli)

FK SLOVAN DUSLO: D. Kolmokov – Konopásek, M. Kolmokov, Čirik, Ďatko – Gešnábel, Mujkoš (83. Numéric), D. Rehák, Fehervári (66. Mukalenga), Tomiš – Čurgali (61. M. Košút)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 22. marca o 17.30 hod.: Michalovce - Dubnica nad Váhom (23. kolo)

Sobota 29. marca o 15.00 hod.: Rimavská Sobota - Michalovce (24. kolo)

Sobota 5. apríla o 17.30 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (25. kolo)