Recept na úspech? Agresivita a efektivita

2016-04-01 12:00:00

Michalovčania sa v sobotu predstavia na pôde Podbrezovej, odkiaľ by sa tiež chceli vrátiť s nejakým bodom.

Po reprezentačnej prestávke sa dnes opäť rozprúdia boje v našej najvyššej futbalovej súťaži. Na programe sú súboje 25. kola, v rámci ktorého sa jediný východoslovenský zástupca MFK Zemplín Michalovce predstaví na pôde tabuľkového suseda v Podbrezovej. Po dueli so Skalicou na senickom trávniku ho tak čaká ďalší dôležitý záchranársky súboj, ktorý sa odohrá zajtra o 17. hodine.

Dajú do toho všetko

Žlto-modrí k svojmu najbližšiemu súperovi vycestovali dnes popoludní v optimistickej nálade. „Rozhodne nechceme v Podbrezovej prehrať, hoci sme si vedomí toho, že domáci urobia všetko pre to, aby zvíťazili. Ale aj my túžime získať nejaké body, najlepšie by boli tri. Bude to ťažké, no dáme do toho všetko,“ vyhlásil michalovský stredný obranca Oliver Podhorin. V ostatnom zápase so Skalicou výborne nahradil v zostave potrestaného Akakiho Khubutiu a šancu pravdepodobne dostane aj zajtra. Zemplínčania prvýkrát na jar udržali vzadu nulu a to sa pokúsia zopakovať aj na Horehroní. „Budeme hrať zo zabezpečenej obrany, rovnako tak aj domáci. Pre nás je každý bod dobrý, určite nebudeme bezhlavo útočiť,“ poznamenal Podhorin.

Nepríjemné spomienky

Michalovský odchovanec si myslí, že obdobné gólové hody, ako boli v jeseni v Brezne, kde mali domáce prostredie hráči ŽP Šport, sa tentoraz opakovať nebudú. Vtedy totiž padlo až osem gólov, „železiari“ vyprášili nováčika 6:2. „Na tento zápas nemáme príjemné spomienky. Vybuchli sme v obrane, domáci mali sedem šancí a dali nám šesť gólov. Bolo to nepríjemné, teraz si musíme dávať pozor a byť kompaktnejší, tak ako nám to stále prízvukuje tréner,“ uviedol 23-ročný stopér. V prípade plného bodového zisku zverenci Stanislava Grigu svojho protivníka preskočia v tabuľke. A to je pre nich motiváciou navyše. „Každý zápas je pre nás dôležitý. S Podbrezovou sa poznáme ešte z druhej ligy, preto očakávam bojovný súboj. Ak sa jej vyrovnáme v agresivite a budeme efektívni v útoku, potom môžeme pomýšľať na úspech,“ zakončil debatu Podhorin.

Zdroj: korzar.sk