Mladší dorastenci na úvod jari víťazne

2014-03-06 12:00:00

Na domácej pôde si poradili s Podbrezovou, U17 zvíťazila 5:2, o rok mladšia kategória U16 2:0.

Vo štvrtok odštartovali jarnú časť mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. Predstavili sa na domácom ihrisku, na ktorom privítali súpera z Podbrezovej. Celok U17 zvíťazil presvedčivo 5:2, družstvo U16 triumfovalo 2:0.

U17

Tréner Adrián Devečka: "Hrali sme tak, ako som aj avizoval, teda útočne a opäť sme dali päť gólov, avšak zase sme aj inkasovali. Čo ma mrzí, že nie po tom, ako nám súper zobral loptu, ale po našich vlastných chybách. V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, dali sme tri góly, ďalšie dve-tri čisté šance sme ešte zahodili. V úvode druhého dejstva po nepremenenej penalte Bellása, ktorý namieril iba do žrde, sme trošku znervózneli. Musíme si dávať pozor na také chyby, aké sme urobili v závere súboja, lebo v iných zápasoch, keď nebudeme viesť takým rozdielom, by sme zato pykali. Som rád, že sme odštartovali vysokým víťazstvom."

MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 5:2 (3:0)

Góly: 8. a 64. Chimaľ, 24. Sarik, 36. Bellás, 74. Reichelt - 72. F. Turlík, 73. Vreselovič

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - J. Vaško, Penzeš (68. Lipovský), M. Kolesár, Bednár - Sarik, P. Kolesár, Vajs (41. Reichelt) - Chimaľ (70. M. Pavuk), Bellás, J. Straka

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Hralo sa v ťažkých poveternostných podmienkach, keďže fúkal silný vietor. Henď v druhej minúte sa nám podarilo streliť gól, ktorý nás ukľudnil. Napriek tomu sme robili veľa chýb, chlapci sa musia ešte veľa učiť, systém hry, ktorý sa snažíme produkovať, je náročný. Ale sme radi, že sme odštartovali víťazstvom."

MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 2:0 (1:0)

Góly: 2. a 77. R. Lukáč

MFK ZEMPLÍN: Slávik - Mackaľ, Diladi, Masnica, Vinc (80. Šmajda) - Lehotský, Ciganoc, Struňak - D. Sopata, A. Horváth (76. T. Duška), R. Lukáč

Najbližšie majstrovské stretnutia odohrajú Michalovčania v sobotu 15. marca na ihrisku Ružomberka. Družstvo U17 nastúpi o 11. hodine, celok U16 o dve hodiny neskôr.