Príprava mladších dorastencov U16 v skratke

2014-03-05 12:00:00

Vo štvrtok štartujú aj hráči U16, ktorí takisto na vlastnej pôde nastúpia proti Podbrezovej (o 14. hodine).

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár hovorí...

...o príprave

"Prebiehala v domácich podmienkach, trénovali sme aj dvojfázovo. Mali sme k dispozícii všetko, čo sme potrebovali, teda umelý trávnik, telocvičňu či posilňovňu. Spolu sme v zimnom období odohrali sedem prípravných duelov, v ktorých sme zaznamenali iba jediné víťazstvo."

...o kádri

"Oproti jesennej časti sme sa oslabili, pretože prišli sme až o šesť hráčov zo základnej zostavy. Do Spišskej Novej Vsi sa vrátila trojica Lukáš Šomšák, Matúš Kočiš a Matúš Šomšák, a do U17 boli presunutí Róbert Kiš, Stanislav Masnica a Peter Kolesár. Namiesto nich neprišli žiadne náhrady, takže viac príležitostí dostanú tí hráči, ktorí v jeseni hrávali menej alebo vôbec. Ani od starších žiakov nikto nepribudol, pretože oni budú v úvode jari bojovať o postup medzi najlepších štyroch. Ale máme v kádri šikovných chlapcov, z ktorých možno niekto vyskočí."

...o cieľoch

"Na výsledky nie sme tlačení, našou úlohou je pripraviť chlapcov na prechod do vyššej kategórie. Opäť budeme hrávať systémom 4-3-3, teda útočne s držaním lopty. Je to pre chlapcov náročné, po strate lopty to ešte stále nie je optimálne."

Výsledky prípravných zápasov:

Slavoj Trebišov U17 0:1 (d), FC Lokomotíva Košice U17 1:2 (d), MFK Zemplín Michalovce U15 3:2 (d), 1. FC Tatran Prešov 0:5 (v), MFK Sobrance U19 1:1 (d), ŠK Futura Humenné U17 2:3 (d), Partizán Bardejov U17 1:6 (d)

Súpiska MFK Zemplín Michalovce U16:

Dávid Slávik, Tomáš Dráb - René Lukáč, Šimon Poprik, Pavol Lehocký, Róbert Šmajda, Tomáš Mackaľ, Lukáš Čopík, Jakub Diladi, Tomáš Duška, Ladislav Berta, Stanislav Struňák, Dávid Vinc, Daniel Sopata, Adrián Cap, Marek Ciganoc, Juraj Synčák, Jozef Danko, Dávid Dacej, Attila Horváth, Mário Kováč

Tréneri: Ján Polák, Tomáš Kozár