Šamorín v generálke s hladkým víťazstvom

2014-03-03 12:00:00

Prvý jarný súper nášho mužstva sa na majstrovské boje naladil domácou výhrou 4:0 nad Hornou Nitrou.

Šamorínski muži odohrali v sobotu popoludní ďalší prípravný zápas, tentokrát na domácom ihrisku v Pomlé. O 14:00 sa stretli s mužstvom Hornej Nitry a víťazstvom 4:0 sa pozitívne naladili na začiatok jarnej časti sezóny v II. lige.

O prvú príležitosť sa postaral kapitán Fulmek v 11. minúte, keď jeho center nečakane smeroval do horného rohu bránky, hosťujúci Gramblička si však situáciu postrážil. O 10 minút neskôr mal dobrú pozíciu na skórovanie Tubonemi po Marušinovej prihrávke, loptu však nasmeroval nad bránu. V 22. minúte po faule na Tubonemiho v pokutovom území Mezovský bezpečne premenil penaltu a otvoril skóre stretnutia.V 33. minúte, po vtipnej prihrávke pätičkou od Hutu zakončoval Tubonemi, trafil však len protihráča. V poslednej minúte prvého dejstva bol opäť v akcií Mezovský, ktorý potiahol loptu po krídle a nahral Huttovi, ktorý už nemal problém dopraviť loptu do siete z výbornej pozície.

V 52. minúte zaujala ďalekonosná strela Špánika, ktorý si na túto strelu nabehol až z pozície stopéra, hosťujúci gólman bol však úspešný. 61. minúta priniesla peknú sériu úspešných prihrávok od šamorínskych futbalistov, akciu zakončil kvalitnou strelou Marušin, tá si však nenašla cestu medzi tri žrde a tesne minula bránku. V 71. minúte sa po rohovom kope a následnej odrazenej lopte dostal k hlavičke Tubonemi, ktorý nasmeroval loptu do bránky, v nej však stál pripravený súper a úspešne vyhlavičkoval loptu spod brvna. V 74. minúte rozhodca znova odpískal pokutový kop v prospech Šamorínu. Tentokrát si dvojica Tubonemi-Mezovský pozície vymenili, faulovaný bol Mezovský a penaltu premenil Tubonemi, ktorý sa tak po svojej aktívnej hre konečne dočkal streleného gólu – 3:0. O necelých 10 minút bolo skóre uzavreté na 4:0. Opäť bol v gólovej situácií namočený Mezovský. Po jeho rohu prekonal striedajúci Vilkovský hlavou súperovho brankára. V závere zápasu sa k väčšej šanci dostali aj hostia. Drozd sa ocitol úplne sám pred Jamroškovičom, ktorý však vychytal svojho protivníka a udržal tak pre Šamorín čisté konto a výhru 4:0.

Zostava FC ŠTK 1914: J. Hajdúch (46. Jamroškovič) – Čemba (56. P. Vaško), Špánik (79. Pončák), Javorina, Fulmek (K), Mezovský, Cmarko (79. Stifter), Fuzik (72. Vilkovský), Marušin,  Hutta, H. Tubonemi (76. A. Pinte)

Zdroj: stksamorin.sk