Gólový návrat Stanislava Danka

2016-03-29 12:00:00

Tréner Griga je rád, že zápas v Kisvárde odohrali. Danko chce už mužstvu pomôcť aj v ligových dueloch.

Na Veľkonočný piatok počas ligovej prestávky si futbalisti MFK Zemplín Michalovce odskočili k našim južným susedom, kde odohrali medzištátny priateľský zápas s Kisvárdou. Na pôde účastníka druhej najvyššej maďarskej súťaže zaknihovali nerozhodný výsledok 1:1, keď na otvárací gól Stanislava Danka zo 7. minúty odpovedal o deväť minút neskôr domáci Gergely Délczeg.

Dobrá úroveň

Michalovský lodivod Stanislav Griga nezobral do Maďarska viacerých hráčov, ktorí stabilne hrávajú v lige. Voľno dostali Kelemen, Sedlák, Sviarchynski, Perez či Lukič. K dispozícii nemal ani dvojicu Kira – Šimčák, ktorí v rámci striedavého štartu nastúpili v sobotu za košickú Lokomotívu v Rimavskej Sobote. Naopak, šancu dal prevažne tým, ktorí veľa príležitostí nedostávajú, tak ako aj avizoval. „Chceli sme vidieť v akcii uzdravených Danka s Turíkom či Grékov Savvidisa a Deligiannidisa, ktorí pribudli do kádra tesne pred štartom jari. Takisto Tóth nehral dlhšie a po dlhšom čase absolvoval 90 minút aj Serečin. Vyskúšali sme si tiež hráčov na iných postoch, napríklad Grič hral stopéra a Podhorin na kraji obrany. Pre všetkých bolo dôležité, že odohrali celý zápas, tréning im to nikdy nenahradí,“ skonštatoval kouč žlto-modrých, ktorý bol veľmi rád, že takýto duel mužstvo absolvovalo. „Jeho úroveň bola dobrá, hrali sme na kvalitnom ihrisku, ktoré sa s naším nedá porovnať. Oplatilo sa tam vycestovať. Som spokojný, účel to splnilo.“ Danko a Turík prvýkrát nastúpili po dlhodobej maródke a hneď odohrali celý zápas. „Pre Turíkov chrbát to bol ozaj zaťažkávací test. Deň po zápase s nami ani netrénoval, lebo ho ešte cítil. Mužstvu má čo dať, takisto aj Danko. Keď sa vrátia, pre našu ofenzívu to bude veľká pomoc,“ povedal Griga. A čo grécki legionári? „Bolo vidieť, že dlhšie nehrali. Pripadalo mi, že po príchode k nám si mysleli, že v slovenskej lige budú hviezdiť, ale žeby medzi nimi a našimi hráčmi bol nejaký veľký rozdiel, tak to určite nie.“

Gól ho nakopol

Stanislav Danko si lepší návrat do zostavy MFK Zemplín ani nemohol priať. Sieť za gólmanom maďarskej Kidvárdy rozvlnil už po siedmich minútach hry. „Samuel Bayón mi poslal pekný center na prvú žrď a mne sa podarilo prekonať súperovho brankára. Tento gól ma nakopol do ďalších minút, hoci síl som nazvyš nemal,“ vyjadril sa 22-ročný michalovský odchovanec, pre ktorého bol piatkový zápas po takmer štvormesačnej pauze zavinenej dlhodobou chorobou. Trápili ho nosové dutiny, musel absolvovať aj operačný zákrok. Celú zimnú prípravu premaródoval, až tesne pred štartom jarnej časti začal s tréningom. „S mužstvom som začal naplno zarezávať asi pred troma týždňami. Na zápas v Kisvárde som sa veľmi tešil, lebo nehral som naozaj dlho. Chcel som si s chuťou zahrať, dokonca sa mi pošťastilo aj skórovať. Veď od toho ofenzívni strední záložníci, teda aj ja, na ihrisku sú. Ich úlohou je góly strieľať aj ich pripravovať,“ uviedol Danko. V závere súboja bol už poriadne vyšťavený. „Niet sa čo čudovať, dlho som bol mimo, chýbala mi aj zápasová prax. V prvom polčase sa mi hralo lepšie, po prestávke to už také nebolo. Chýbali mi už sily, zmenili sme aj trochu spôsob hry, začali sme hrať viac defenzívne.“ Napriek tomu sa rodák z Pozdišoviec cíti dobre. „Či už po kondičnej, fyzickej alebo mentálnej stránke. Som pripravený naskočiť do ligových zápasov,“ optimisticky vyhlásil mládežnícky reprezentant Slovenska. Vybehne teda už na trávnik v najbližšom súboji, ktorý Zemplínčania odohrajú v sobotu v Podbrezovej? „To je už na trénerovi, či mi dá dôveru. Dúfam, že sa dostanem aspoň na lavičku a možno na nejakých dvadsať minút aj na ihrisko. Veľmi už chcem pomôcť mužstvo v záchranárskych bojoch,“ dodal Danko.

Zdroj: korzar.sk