V MFK Zemplín dvaja Česi, hneď aj skórovali

2014-02-07 12:00:00

Druholigista zdolal Vranov 3:0. Španiel Caballero zostáva, Kovaľov prestup na spadnutie, Jurčo napokon do Žiliny.

Zimná príprava michalovských futbalistov je v plnom prúde a čochvíľa sa prehupne do svojej druhej polovice. V stredu podvečer nastúpili hráči MFK Zemplín na ďalší zo série prípravných zápasov, tentoraz proti treťoligovému Vranovu nad Topľou, v ktorom kormidelník Ondrej Duda skúšal dve nové tváre, českých ofenzívnych hráčov Jana Micku a Pavla Čapka z Dukly Praha.

Príležitosť dostali mladí

Práve táto dvojica sa postarala o úvodné dva presné zásahy druholigistu a výraznou mierou tak prispela k jeho hladkému víťazstvu 3:0. Útočník Pavel Čapek skóroval už v 3. minúte, stredopoliar Jan Micka o polhodiny neskôr. „Obaja sú ročník narodenia 1992 a pripojili sa k nám v utorok. Nehrali najhoršie, pozdával sa mi predovšetkým výkon Micku, ale otestujeme si ich aj proti kvalitnejšiemu súperovi. V zápase dostali príležitosť väčšinou mladí chlapci, ktorí si dobre zabehali a schuti zahrali,“ uviedol O. Duda. Tretím testovaným hráčom v mužstve, ktorý však proti Vranovu nenastúpil, je aj španielsky obranca Joan Manuel Sanchéz Caballero. „Ten nás presvedčil o svojich kvalitách a zostáva u nás. Vedenie klubu už začalo pracovať na tom, aby sa stal naším hráčom,“ dodal michalovský lodivod, ktorého zverenci nastúpia zajtra na pôde prvoligovej Žiliny.

V hre ešte jeden Španiel

V žlto-modrom drese „šošonov“ by mal nastúpiť aj útočník Pavol Jurčo, ktorý je stále kmeňovým hráčom Michaloviec. Ten sa síce nejaký ten týždeň pripravoval s Ružomberkom, a vyzeralo to tak, že na Liptove aj skončí, avšak napokon je všetko inak a odchovanec spišskonovoveského futbalu zrejme zakotví pod Dubňom. „Definitíva ohľadom jeho odchodu do Žiliny by mala padnúť práve zajtra,“ prezradil predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. Na spadnutie je aj odchod stredopoliara Róberta Kovaľa do pražskej Dukly. „Potrebné je už iba dotiahnuť nejaké detaily. Robo je s Duklou momentálne na sústredení na Cypre,“ informoval nás I. Šoltinský, podľa ktorého by sa mal do tréningového procesu s mužstvom zapojiť ešte jeden Španiel.

Zdroj: denník Korzár