MFK Zemplín odštartoval zimnú prípravu

2014-01-16 12:00:00

Chýbali Španieli, jedinou novou tvárou Nilaš z Rimavskej Soboty. V hre sú ešte ďalšie posily.

Pod vedením novej trénerskej dvojice Ondrej Duda – Anton Šoltis odštartoval včera predpoludním zimnú prípravu tretí tím druholigovej tabuľky MFK Zemplín Michalovce. Zúčastnila sa ho drvivá väčšina hráčov jesenného kádra, aj jedna nová tvár, ktorou je Peter Nilaš z Rimavskej Soboty. Počas prípravného obdobia by mali Zemplínčania odohrať deväť stretnutí, to prvé už v sobotu o 12. hodine na domácej umelej tráve proti Trebišovu.

Na úvod 16 hráčov

Prvú tréningovú jednotku na ihrisku s umelou trávou absolvovalo týchto 16 futbalistov: brankári Raška, Kira, Jenčo a hráči do poľa Gallo, Jacko, Gamkrelidze, Janič, Regáli, Danko, Smrek, Kunca, Janočko, Leško, Nilaš (z Rimavskej Soboty), Koscelník a Grič (obaja z dorastu). „Dnes by sa mali do tréningového procesu zapojiť španielski legionári Vernon De Marco Morlacchi a Marcos Calero Perez. Po operácii pruhu je Oliver Podhorin, ktorý sa s nami tiež zatiaľ nepripravuje,“ uviedol tréner Ondrej Duda. Ako je známe, trojica Božok, Obert a Sedlák v mužstve skončila, zmluva vypršala aj Vanákovi, ktorý sa do prípravy tiež nezapojil.

Vráti sa Hamuľak?

Chýbala aj dvojica jesenných opôr Kovaľ – Hamuľak, ktorí sú na skúške v Dukle Praha. „Vyzerá to tak, že Robo Kovaľ tam zostane, Mišo Hamuľak sa však pravdepodobne vráti,“ prezradil O. Duda, ktorý na margo jedinej novej tváre, defenzívneho stredopoliara Petra Nilaša, kmeňového hráča Veľkého Krtíša, poznamenal: „Zatiaľ je u nás na skúške, uvidíme v akom svetle sa ukáže. V jeseni pravidelne hrával v Rimavskej Sobote, verím, že bude platným hráčom.“ Prvého tréningu sa zúčastnil skúsený Vladimír Janočko, ktorého zotrvanie v mužstve je však v tejto chvíli ešte otázne. „Chceli by sme ešte káder posilniť o dvoch-troch hráčov, obzeráme sa po nejakom stopérovi aj stredopoliarovi.“

V hre aj sústredenie

Príprava Michalovčanov bude trvať necelé dva mesiace a prebiehať bude iba v domácich podmienkach, aj keď v hre je ešte sústredenie vo februári. „Bude to klasická príprava, venovať sa budeme kondícii, ale pracovať budeme aj s loptami. S blížiacim sa začiatkom súťaže sa viac zameriame na herné činnosti,“ hovoril lodivod MFK Zemplín. Celok má zatiaľ naplánovaných deväť prípravných stretnutí. „Začíname v sobotu s Trebišovom, potom nás ešte preveria Humenné, MFK Košice, Moldava nad Bodvou, Senica, Vranov nad Topľou, Žilina, Zlaté Moravce a Nowy Sacz. Súboj s Poliakmi by mal byť generálkou na jarnú časť súťaže,“ uzavrel O. Duda.