Jesenný šláger rozhodol sviatočný strelec

2013-11-11 12:00:00

Jediný gól zápasu zaznamenal Stanislav Smrek, pre ktorého to bol premiérový gól v drese MFK Zemplín.

Úctyhodná dvanásťzápasová séria Podbrezovej bez prehry je minulosťou. O jej koniec sa postarali futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí v šlágri nielen 17. kola, ale celej jesennej časti druhej ligy na domácej pôde porazili ŽP Šport najtesnejším výsledkom 1:0 (1:0) a lídrovi tabuľky sa priblížili na rozdiel dvoch bodov.

Išiel tam naslepo

O jediný gólový moment úrovňou výborného stretnutia sa postaral v 23. minúte netradičný strelec Stanislav Smrek, ktorý zužitkoval pekný center Dominika Kuncu na zadnú žrď. „Išiel som tam naslepo. Takéto situácie cvičíme na tréningoch a vyplatilo sa. Lopta sa dostala až ku mne a nebolo problémom poslať ju do brány,“ povedal tento ľavý obranca, pre ktorého to bol premiérový gól v michalovských farbách. „Veľmi sa teším, že som ho dal v takom dôležitom zápase. Je však jedno, kto ten gól strelil, vyšlo to na mňa a som rád, že bol dokonca víťazný,“ pokračoval odchovanec košického futbalu.

Nič nie je stratené

Aj keď MFK Zemplín nepredviedol až taký oslnivý výkon ako v predchádzajúcich domácich vystúpeniach, možno to bolo aj tým, že počas týždňa viacerých hráčov sužovali zdravotné problémy, pred vlastnými fanúšikmi opäť zabodovali naplno. Podbrezová bola veľmi silným súperom, našťastie ani jednu zo svojich šancí nepremenila. „Je to dôležité víťazstvo, lebo súper nám neodskočil, ba práve naopak, my sme sa mu priblížili na dvojbodový rozdiel. Nič ešte nie je stratené, ideme ďalej, len takto musíme makať v každom zápase,“ uviedol S. Smrek. Mimochodom, už vie tento 26-ročný zadák, čo ho bude prvý gól v kabíne stáť? „Ešte neviem, musím s chlapcami dohodnúť, ale to je najmenej, čo ma trápi. Hlavné je, že sme vyhrali, podľa mňa aj zaslúžene, lebo sme bojovali do poslednej minúty. S podporou divákov to išlo lepšie, som rád, že sme ich potešili víťazstvom.“ 

Zdroj: denník Korzár