Starších žiakov preveril maďarský Debrecín

2013-10-26 12:00:00

U našich južných susedov odohrali prípravné stretnutia tímy U15 a U14, s kvalitným súperom zaknihovali remízu a prehru.

V utorok si starší žiaci MFK Zemplín Michalovce odskočili do Maďarska, kde odohrali dve priateľské súboje s DVSC Debrecín, ktorý patrí medzi najlepšie akadémie u našich južných susedov. Zápasy odohrali v tamojšom veľkom komplexe, v ktorom sa nachádza 15 ihrísk s rôznymi povrchmi a rozmermi. Michalovské farby reprezentovali kategórie U15 a U14, ktoré vedú trénerské dvojice Martin Melník - Peter Košuda, resp. Vladimír Moroz - Rudolf Feňuš. Zemplínčania si proti silnému súperovi hanbu rozhodne neurobili, aj keď sa im Debrecín nepodarilo zdolať, boli mu viac ako vyrovnaným súperom. Súboje sa hrali 2 x 40 minút, keďže v Maďarsku sa práve takto žiacke zápasy hrávajú.

U15

Tréner Martin Melník: "Zápas splnil očakávania, súper bol veľmi kvalitný a v úvodných dvadsiatich minútach dominoval. Strelil nám dva góly, a tak sme do kabín odchádzali s dvojgólovým mankom. V druhom polčase sme sa výrazne zlepšili a podarilo sa nám vyrovnať, keď sa najprv presadil z penalty Patrik Novák a potom Marcel Ebský. Takýchto zápasov potrebujú chlapci hrávať čím viac, zahrali si proti súperovi z inej krajiny produkujúcemu iný štýl futbalu. Ďakujeme vedeniu klubu, že nám konfrontáciu s takýmto súperom umožnilo."

DVSC Debrecín - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (2:0)

Góly MI: P. Novák (11 m), Ebský

MFK ZEMPLÍN: Slávik (41. Dráb) - Poľakovský (41. Gužiňák), P. Novák, Manduľák, Vojtovič - Ebský, Marcinčák (55. T. Berezňák), S. Hospodár, Saxa - S. Matuščák (41. Kotlár), M. Fedor (65. Činčár)

U14

Asistent trénera Rudolf Feňuš: "Začali sme lepšie ako domáci a už v 8. minúte sme sa mohli ujať vedenia, no Matúš Begala trafil iba žrď. Z následného protiútoku sme inkasovali prvý gól. Hra bola vyrovnaná, šance sa striedali na oboch stranách. No kým súper svoje dokázal využiť, nám sa to nepodarilo a do polčasu nám strelil ďalšie dva góly. Po prestávke sme prestriedali, mali sme niekoľko samostatných nájazdov, po jednom z nich Matúš Baran nastrelil žrď, následne z protiútoku domáci zvýšili svoje vedenie už na 4:0. V 75. minúte sa nám podarilo znížiť, keď Peter Hospodár svoj prvý dotyk s loptou premenil na gól. Potom sa opäť presadili domáci, ale posledné slovo zápasu patrilo Dominikovi Sočuvkovi, ktorý upravil na konečných 5:2. Hráčom zápas prospel, ukázal nám nedostatky. Domáci hrali rýchly futbal a boli sme im vyrovnaným súperom, ale na rozdiel od nich sme svoje šance nepremenili. Je dobré, že sme takýto zápas mohli odohrať a takisto ďakujeme vedeniu klubu, že nám tento výjazd umožnilo."

DVSC Debrecín - MFK Zemplín Michalovce 5:2 (3:0)

Góly MI: P. Hospodár, Sočuvka

MFK ZEMPLÍN: M. Gutič - Pandoščák (58. D. Ľoch), Jakubov (58. Drahokoupil), Sidor, Vojtko - M. Dzurjo (75. Sitarčík), Trusa, K. Marcin, M. Baran (70. P. Hospodár) - Begala, P. Košuda (50. Sočuvka)