K poslednému v tabuľke s víťaznými cieľmi

2013-10-19 12:00:00

Michalovskí futbalisti dnes hrajú v Liptove, presne pred rokom tam prehrali potupne 0:4. Teraz si nič podobné nepripúšťajú.

Druhá najvyššia futbalová súťaž pokračuje počas tento víkend stretnutiami 14. kola. Aktuálne druhý celok tabuľky – MFK Zemplín Michalovce – čaká súboj na ihrisku posledného Liptovského Mikuláša, kde by rád natiahol svoju sériu bez prehry už na poltucet zápasov. Posledné vystúpenie na pôde tamojšieho Tatrana však mužstvu od Laborca vôbec nevyšlo, v živej pamäti stále máme ich vysokú prehru 0:4...

Dôležitá je koncovka

Spomínaný debakel sa zrodil 20. októbra minulého roka, teda takmer na deň presne. Aj vtedy Liptákom patrili koncové svetlá tabuľky a Michalovčanom strelili štyri góly v priebehu 17 minút. Na tento súboj si dobre spomína aj španielsky legionár Marcos Calero Perez, ktorý vtedy odohral plnú minutáž. „Vlani sme nemali také kvalitné mužstvo ako teraz, vonku sme nedávali góly. V tejto sezóne sme na zápasy viac koncentrovaní, viac sa chceme pobiť o lepší výsledok. Preto sa rovnaký rezultát dnes určite nezopakuje. Vpredu máme gólového Hamuľaka, ktorému veríme, a dúfame, že nejaký gól strelí aj dnes,“ povedal 20-ročný krajný obranca. „Teraz očakávam, že Mikulášania budú hrať defenzívne, určite neotvoria hru. Ak budeme hrať dobre, prídu aj šance a bude dôležité ich premeniť. Chceme vyhrať,“ pokračoval.

Ťahajú za jeden koniec

Favorit dnešného merania síl je jasný, hostia neprehrali už päť stretnutí v rade, na druhej strane domáci, ktorí majú najhoršiu ofenzívu aj defenzívu v súťaži, ešte nepocítili chuť víťazstva. „Je veľmi dôležité, že sme v posledných zápasoch nenašli premožiteľa. Všetci ťaháme za jeden koniec povrazu, na tréningoch poctivo pracujeme a odzrkadľuje sa to aj v súťaži. Veríme si a chceme zabojovať o postup do prvej ligy. Ale pred nami je ešte dlhá cesta,“ hovoril odchovanec Villarrealu, ktorý v zostave MFK Zemplín niekoľko mesiacov absentoval kvôli zraneniu slabín. „Absolvoval som operáciu, dlho som nehral, ale teraz sa už cítim dobre a postupne mi tréner dáva príležitosť,“ dodal M. Perez.

Zdroj: denník Korzár