Mladší dorastenci na trenčianskej pôde neuspeli

2013-10-08 12:00:00

Pod hradom Matúša Čáka družstvo U17 prehralo 1:3, bez bodu obstál aj tím U16, ktorý inkasoval debakel 0:5.

Mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce v utorok dohrávali na pôde Trenčína stretnutia 9. kola Dôvera I. ligy, ktoré mali pôvodne odohrať v sobotu 5. októbra. Proti domácemu AS nezískali ani bod, keď celok U17 prehral 1:3 (0:2) a tím U16 vysoko 0:5 (0:0).

U17

Tréner Albert Rusnák: "V tomto zápase bolo vidieť veľký rozdiel v kvalite oboch tímov. Na hre Trenčína bolo vidieť koncepčnú prácu. Jeho hráči dominovali na lopte, boli technickejší a futbalovejší. Je to podľa mňa najlepšie družstvo v súťaži. Takým smerom by sa mal uberať slovenský futbal, filozofia trenčianskeho klubu je ozaj výborná. Pre nás trénerov to bola veľká skúsenosť, videli sme, ako treba pracovať. Klobúk dole pred domácimi hráčmi. Prvý aj druhý gól nám strelili po vyšachovaní obrany, mrzí ten tretí, ktorý bol z kategórie lacnejších. Aj my sme mali dobré náznaky šancí, gól sa nám podarilo streliť z rýchleho brejku zásluhou Bellása. Moji chlapci hrali to, načo majú."

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 22. P. Kochan, 25. Zahustel, 54. Komorovský - 71. Bellás

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Halagan (64. J. Tkáč), M. Janočko, A. Kuľha, J. Vaško - Vajs, Sarik, M. Šomšák (71. Reichelt) - Chimaľ (48. Bellás), Tkačik (56. M. Pavuk), J. Straka

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Góly sme inkasovali po veľkých individuálnych chybách. Trenčín bol jednoznačne lepším tímom, jeho chlapci produkujú tento štýl futbalu už od štrnástich rokov. Držali sme sa polčas, v úvodnom dejstve sme hrozili z brejkov, ktoré sme však nedotiahli do konca. Súper mal šance, ale podržal nás brankár Kočiš. Po prestávke sme dostali dva góly v priebehu jednej minúty a rozsypali sme sa. Našu jednu dobrú šancu na skórovanie mal Lukáč. Je to pre nás krutý výsledok."

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 5:0 (0:0)

Góly: 65. a 79. Sedláček, 51. J. Jánošík, 52. Halgoš, 76. Kurín

MFK ZEMPLÍN: M. Kočiš - Poprik, R. Kiš, Masnica, L. Šomšák - P. Kolesár, Ciganoc (60. T. Duška), Lehotský (77. Struňak) - R. Lukáč, Mackaľ (53. Šmajda), Sopata (41. A. Horváth)

Najbližšie majstrovské duely odohrajú Michalovčania v sobotu 12. októbra na domácom ihrisku proti Banskej Bystrici. Tím U17 nastúpi o 11. hodine, U16 o dve hodiny neskôr.