Každý bod zvonku je dobrý, vraví V. Janočko

2013-10-01 12:00:00

MFK Zemplín Michalovce v Šali zaknihoval bezgólovú remízu, po prvej tretine súťaže je na štvrtom mieste.

Ani do tretice sa michalovským futbalistom nepodarilo naplno zabodovať na súperovom ihrisku. Po tesných prehrách v Podbrezovej a Bardejove však v sobotu už aspoň zabodovali, keď na pôde Slovana Duslo Šaľa dosiahli bezgólovú remízu. Keďže ich konkurenti Prešov a Podbrezová bodovali naplno, klesli v tabuľke na 4. priečku.

Domáci iba bránili

MFK Zemplín cestoval k Váhu v pozícii favorita, Šaľa sa totiž od začiatku súťaže pohybuje na spodných poschodiach tabuľky. A začal dobre, v prvom polčase mal prevahu, chýbali iba góly. „Domáci podali bojovný výkon a podržal ich brankár, ktorý chytil dva góly. Škoda, že sa neujala strela Mirka Božoka, ktorá išla možno desať centimetrov od šibenice. Potom som neúspešne strieľal aj ja, dobrý pokus vyslal aj Vernon De Marco Morlacchi. Ak by sme dali prvý gól, tak určite by sme ten zápas doviedli do víťazného konca. Boli sme lepší, futbalovejší, Šaľania iba bránili s deviatimi hráčmi a nakopávali lopty,“ vrátil sa k sobotňajšiemu súboju Vladimír Janočko, ktorý dodal: „Stratili síce dva body, aj keď zvonku je každý bodík dobrý.“

Chýba väčšia drzosť

Michalovčania vonku neskórovali už v troch majstrovských zápasoch za sebou. Nie práve najlepšia bilancia pre mužstvo, ktoré chce hrať na špici tabuľky. „Chýba nám možno väčšia drzosť. Nenájde sa hráč, ktorý by vzal zodpovednosť na seba. Musíme hrať jednoduchšie, tak ako doma. Ale záleží to aj od toho, ako súper hrá a čo nám dovolí,“ tvrdil V. Janočko. V sobotu sa celok od Laborca opäť predstaví na ihrisku súpera, keď nastúpi v Dubnici nad Váhom. Podarí sa mu už konečne zabodovať naplno? „My ideme do každého zápasu s cieľom vyhrať. Budeme sa snažiť presadiť svojou hrou, verím, že strelecky sa konečne presadíme a dáme nie iba jeden gól, ale možno aj viac,“ dodal.

Dalo sa to čakať

Stretnutím v Šali ukončili zverenci trénera Jozefa Bubenka prvú tretinu súťaže, po ktorej sú s 21 bodmi na 4. mieste tabuľky s iba dvojbodovou stratou na vedúcu Podbrezovú. Na čele je teda poriadna tlačenica. „Dalo sa to čakať. Potvrdilo sa, že druhá liga je vyrovnaná, hlavne prvé štyri tímy. Aj keď sme momentálne až štvrtí, tak sme na tom dobre, veď vlani za celú jeseň sme nazbierali 26 bodov, teraz máme o päť menej, ale pred nami je ešte deväť zápasov a hrá sa o 27 bodov. Chceme byť na špici, preto je dôležité vyhrávať doma a popritom bodovať aj vonku,“ uviedol skúsený 36-ročný stredopoliar michalovského celku. 

Zdroj: denník Korzár