Partizán nastúpi proti Michalovciam so zmenami

2013-09-06 12:00:00

Už v sobotu sa na bardejovskom ihrisku odohrá prestížne východniarske derby. Aká je aktuálna situácia v kádri domáceho tímu?

Sobotňajší druholigový futbalový zápas medzi Partizánom Bardejov a Zemplínom Michalovce určite bude patriť medzi  najsledovanejšie. Východniarske derby 8. kola so záujmom očakávajú nielen v oboch regiónoch, veď líder tabuľky si bude chcieť udržať svoje postavenie a Šarišania výkonom potvrdiť, že zlyhanie spred týždňa bolo len chvíľkové.

Druhý zápas v rade by už Partizán chcel využiť k plnému bodovému zisku. Nezvládnutý záver proti rezerve Trnavy kormidelník Rastislav Kica pripisuje nevýraznému výkonu celého mužstva, ktoré akoby nemalo iskru. „Stretnutie sme si rozobrali, každý vie, kde urobil chybu. Taký gól, aký sme dostali na 1:1, aj keď loptu nádherne trafil, sa zrodil po našej taktickej chybe. Záver určite nezvládlo celé mužstvo, od brankára až po hrotového útočníka, súperovi sme ponúkli lopty a slabý dôraz pri bránení.”

Proti Michalovciam to bude ešte náročnejšia úloha, hráči Partizána musia vytvoriť kompaktný tím, čo očakáva aj Kica. „Michalovce majú väčšiu kvalitu, ako ukázala Trnava, majú konsolidovaný káder a skúsených hráčov. Uvidíme, s akou taktikou u nás vyrukujú. Majú kvalitu po stranách, či je to Božok, hráč splňa parametre 1. ligy, ktorý teraz nehral, uvidíme, či nastúpi. Na druhej strane behavý Kunca, v strede Janočko s Kovaľom, máme ich prečítaných. Aj keď dávajú viac gólov, dávame ich aj my a chceme využiť výhodu domáceho prostredia.” Kica bol viac ako zdržanlivý, skôr tajnostkár, či už o taktických zámeroch, alebo už skôr avizovaných zmenách v zostave: „Nechajte sa prekvapiť a zmeny budú!” Stretnutie 8. kola 2. ligy Bardejov – Michalovce začína v sobotu 7. 9. o 15.30 hod.

Zdroj: denník Korzár