Súboj so Slovanom berie ako každý iný

2016-03-09 12:00:00

Michalovce dnes dohrávajú zápas v hlavnom meste, brankár Kelemen očakáva veľmi ťažký duel.

Povzbudení víťazstvom na ihrisku vicemajstrovskej Žiliny sa vydali včera ráno na opakovanú cestu do Bratislavy futbalisti Michaloviec. Dnes ich v našom hlavnom meste čaká dohrávaný zápas 21. kola Fortuna ligy proti Slovanu, ktorý úvodných dvoch jarných súbojoch nestratil ani bod. Podarí sa žlto-modrým obrať o body aj ďalšieho veľkého favorita?

Vydať zo seba všetko

Belasí sa po výhrach v Trenčíne a Podbrezovej vrátili do boja o majstrovský titul a dnes sa prvýkrát v jari predstavia na domácej pôde. „Slovan má jedno z najlepších mužstiev v súťaži, preto očakávam ešte ťažší zápas ako v Žiline. Má skúsený tím, hrá o titul, chce sa dotiahnuť na vedúci Trenčín, na ktorý stráca štyri body. Bude to veľmi náročný duel,“ rozhovoril sa brankár MFK Zemplín Marián Kelemen, podľa ktorého musí mužstvo siahnuť na dno síl, aby s Bratislavčanmi uhralo dobrý výsledok. „Treba hrať koncentrovane, zodpovedne, sústrediť sa na detaily a vydať zo seba všetko. A plniť do bodky všetky trénerove inštrukcie. Každý zápas je iný, uvidíme, ako dopadne ten dnešný,“ hovoril skúsený 36-ročný strážca svätyne.

Nastúpi Vittek?

Vo futbalovom životopise tohto výborného gólmana je napísaný aj bratislavský Slovan, dres ktorého obliekal ešte pred vyše desiatimi rokmi. Vníma stretnutie s ním inak ako proti ostatným tímom? „Už to beriem ako každý iný zápas. Odvtedy som chytal v mnohých kluboch. Možno to bude trošičku iné, ale isté je, že do každého duelu idem s cieľom podať maximálny výkon. Inak to nebude ani teraz.“ Z predošlého pôsobenia v Slovane si pamätá iba útočníka Róberta Vitteka, ktorého štart je dnes otázny. Teší sa na prípadné súboje s ním? „Hrajú Michalovce a Slovan, nie je to zápas o individualitách, teda o mne a Robovi. Ale rád ho znovu uvidím,“ povedal Kelemen. V prvom vzájomnom meraní síl na michalovskom štadióne vyhral favorit 2:1 a Marián si zachytal do sýtosti. Dnes sa asi opäť poriadne zapotí... „Zvykol som si už na také zápasy. Určite je lepšie byť v permanencii, ako nemať žiadnu robotu.“ Na dohrávaný súboj vycestovala výprava nováčika v plnej sile a včera popoludní si zatrénovala v Jaslovských Bohuniciach, kde aj prenocovala. 

Zdroj: korzar.sk