Michalovčania s prvou prehrou v sezóne

2013-08-24 12:00:00

V Podbrezovej prehrali najtesnejším rozdielom 0:1, o jediný gólový moment zápasu sa postaral Blažej Vaščák.

MFK Zemplín Michalovce neuspel v šlágri 6. kola druhej ligy na ihrisku ŽP Šport Podbrezová, kde prehral 0:1 (0:0). Zverenci trénera Jozefa Bubenka tak prišli o tohtosezónnu neporaziteľnosť a inkasovali druhý gól v novom majstrovskom ročníku.

V prvom polčase sa hral vyrovnaný futbal a mužstvá si veľa gólových šancí nevytvorili. V 7. minúte zakončil do brankára Rašku Tubonemi a o ďalších sedem minút J. Pančík v dobrej pozícii vystrelil iba do obrancu. Krátko nato po jeho prihrávke Tubonemi minul michalovskú bránu. Kanonier Podbrezovej mal krátko po polhodine hry ďalšiu dobrú príležitosť na skórovanie, ale loptu smerujúcu do siete vykopol z bránkovej čiary jeden z obrancov MFK Zemplín. Potom strela Morháča minula hosťujúcu bránu. V druhom dejstve Horehronci ešte viac zvýšili útočnú aktivitu a v 53. minúte sa dočkali gólovej odmeny: od Tubonemiho sa lopta cez michalovského obrancu dostala lopta až ku striedajúcemu Vaščákovi, ktorý preloboval Rašku, čím mu ukončil 362 minút trvajúcu sériu bez inkasovaného gólu. Tento moment Michalovčanov viac nabudil, obranca Obert vypálil spoza šestnástky a lopta tesne minula bránu. V 60. minúte Kovaľov pokus zblokoval Minčič, na druhej strane Kožička po centri Tubonemiho netrafil priestor troch žrdí. V ďalšom priebehu mužstvo ŽP Šport kontrolovalo vývoj zápasu a Michalovce nepustilo do vážnejších príležitostí. Tí dokonca dohrávali v oslabení o jedného hráča, pretože v 88. minúte zastavil unikajúceho Tubonemiho nedovolene Obert a uvidel od rozhodcu červenú kartu.


ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 53. B. Vaščák

ŽK: 55. Kupčík (Podbrezová)

ČK: 88. I. Obert (Michalovce)

Rozhodoval: Hracho - 950 divákov

ŽP ŠPORT: Jur. Baláž - N. Andrič, Kupčík, Minčič, Morháč (90. Szöke) - J. Pančík, Kožička, Podio, M. Pančík ml. (76. Harvilko) - Gerec (26. B. Vaščák), Tubonemi

MFK ZEMPLÍN: Raška - I. Obert, Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - Kovaľ, Podhorin (72. L. Janič), V. Janočko (62. Gamkrelidze), Božok - D. Kunca, M. Hamuľak (52. Morlacchi)

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 28. augusta o 17.00 hod.: Vranov nad Topľou - Michalovce (2. kolo SP)

Sobota 31. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Senec (7. kolo)

Sobota 7. septembra o 15.30 hod.: Bardejov - Michalovce (8. kolo)